10 geweldige voordelen van kleuren voor je kind!

Bron: kleurplaten.nl

Het is niet voor niets dat kleuren voor volwassenen momenteel zo populair is. Menig volwassene grijpt weer naar de kleurpotloden en de kleurboeken, en gaat lekker zitten kleuren. Het past goed bij rust en het verlangen naar een eenvoudiger leven.

Kleuren brengt veel mensen rust en plezier.

En de voordelen die kleuren voor volwassenen brengt, gelden natuurlijk ook voor kinderen.

Maar daarnaast is kleuren voor kinderen ook nog goed voor de ontwikkeling van je kind! Lees hier onder waarom kleurplaten kleuren zo goed is voor je kind!

10 verrassende voordelen van kleurplaten kleuren

  1. Kleurplaten kleuren is goed voor de fijne motoriek. Je kind leert met behulp van een kleurplaat binnen de lijntjes te kleuren.
  2. Kleuren zal je kind later helpen bij het leren schrijven. Je kind heeft immers al kennis gemaakt met potloden vasthouden en bewegen.
  3. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden als het om kleurplaten gaat. Je kunt kiezen uit populaire filmfiguren zoals Elsa uit Frozen, superhelden, landschappen, poppen, noem maar op. Er zijn diverse websites waar je gratis kleurplaten kunt printen zoals kleurplaten.nl. Maar je kunt ook zelf kleurplaten drukken als je dat leuker vindt.
  4. Kinderen leren door te kleuren spelenderwijs de kleuren kennen. Ze ontdekken de verschillende effecten van kleur.
  5. Net als bij volwassenen werkt kleuren kalmerend. Als je kind een rotdag heeft gehad op school, kan kleuren een uitlaatklep zijn. Het geeft dan ook niets als je kind heel driftig en woest met zwarte kleurtjes te werk gaat. Laat hem vooral gewoon zijn gang gaan.
  6. De kleuren die een kind kiest voor een kleurplaat zijn een manier om iets van zichzelf te laten zien. Kleuren is een laagdrempelige manier van zelfexpressie voor kinderen. Het ene kind zal bijvoorbeeld alles roze kleuren, terwijl een ander kind juist kiest voor allerlei verschillende kleurtjes. Het is als ouder ook leuk om te zien welke keuzes je kind maakt.
  7. Een kleurplaat kleuren is goed voor het zelfvertrouwen van je kind. Als een kleurplaat 'af' is geeft dat een prettig gevoel van voldoening. Het resultaat is bovendien heel tastbaar. 
  8. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die regelmatig kleuren zich beter kunnen concentreren. Dat komt goed op pas op school.
  9. Kleuren helpt je kind om geduld te oefenen. Het kost nu eenmaal tijd om een kleurplaat netjes in te kleuren. 
  10. Kleuren kan altijd en overal. Niet voor niets vind je in veel kindvriendelijke restaurants kleurplaten voor kinderen. Het is een eenvoudige en rustige activiteit voor kinderen die bovendien veel plezier oplevert.

Samenvattend

Kleuren is makkelijk en goedkoop, en een uitstekende activiteit voor kinderen. Het is goed voor hun ontwikkeling en het is gezellig!

Kleurt jouw kind veel? En hoe kom jij aan kleurmateriaal voor je kind?

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *