5 Kindvriendelijke recepten voor voorgerechten voor Kerst!

Kerst zal dit jaar waarschijnlijk anders zijn dan anders.
Door de coronacrisis kunnen families immers niet met z'n allen samenkomen voor het kerstdiner. Het maximum aantal mensen dat je thuis mag uitnodigen is beperkt.
Maar ook als je Kerstmis dit jaar (noodgedwongen) in kleine kring viert, kun je een fijn en lekker kerstdiner hebben.

Kinderen en eten: een lastige en ongezellige combinatie?

Coronacrisis of niet, kinderen hebben zo hun voorkeuren als het om eten gaat. Enerzijds kun je aan die voorkeuren tegemoet komen om gezeur aan tafel te voorkomen. Anderzijds is het belangrijk dat kinderen op z'n minst groenten leren eten in verband met hun gezondheid. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets minstens 250 gram groente per dag per persoon!
Misschien heb je geluk, en vindt jouw kind alles lekker of doet het in ieder geval 'niet moeilijk'. Maar heb je een lastige eter? Dan vind je hieronder een aantal handige kindvriendelijke recepten voor voorgerechten voor Kerst.

5 Kindvriendelijke recepten voor voorgerecht Kerst

Kerstboombrood

Hieronder een recept voorgerecht Kerst van de site boodschappen.nl.
Een kerstboombrood is alleen al leuk vanwege het uiterlijk! Kinderen zijn erg gevoelig voor hoe eten eruit ziet en hoe het heet.
Voorgerecht Kerst
Zo aten mijn kinderen veel beter broccoli nadat ik had gezegd dat het Kerstboompjes waren. En spruitjes lustten ze ineens ook toen ik ze Peuterkooltjes had genoemd.
Van dit kerstboombrood kan een kind bovendien makkelijk een klein stukje proeven of eten. Laat je kind als het even kan, zelf een stukje van de kerstboom afbreken!

Kipkroket met prei

De meeste kinderen zijn er dol op: kroket! Waarom niet eens een ander soort kroket proberen. Zoals een kipkroket met prei. Zo kun je er meteen ook groente in smokken ; )
Toegegeven, het is mogelijk dat je kind gaat zitten 'viezen' en zegt dat het een rare kroket is, maar wie niet waagt die niet wint. En een kroket is lekker handzaam en makkelijk te eten voor een kind.
Voorgerecht Kerst

Drumsticks  met gouden paprikasaus en stro-rösti

Het kindeke Jezus lag in een bedje stro, en deze lekkere kippen drumsticks ook! Omdat je kind door de saus, en de vettige kip wel viezig kan worden, is eventueel een slabbetje een goed idee bij dit gerecht. Houd eventueel hygiënische schoonmaakdoekjes bij de hand, om vette vingertjes en handjes schoon te maken.
Voorgerecht Kerst

Een worteltaart pannenkoekje

Een ander lekker en bovendien gezond voorgerecht voor Kerst is een worteltaart pannenkoekje. De meeste kinderen lusten worteltjes wel vanwege de zoetige smaak. Bak ze in een klein formaat, zodat ze geschikt zijn als voorgerecht. Of maak American pancake!
Voorgerecht Kerst

Gevulde kerstmutsjes!

Dit voorgerecht recept heet oorspronkelijk Kaboutermutsjes, maar voor Kerst noemen we het gewoon even Kerstmutsjes. Alleen al vanwege de naam zal je kind plezier hebben in dit leuke voorgerecht.
Voorgerecht Kerst

Tot slot

Laat de coronacrisis jouw Kerstmis niet bederven! Natuur is het jammer als je dit jaar niet naar opa en oma kunt met je kinderen voor de Kerst. Maar een andere kant is dat dit ook een stuk rust kan brengen. Niet van hot naar her rennen, maar gewoon rustig thuis blijven.
En met deze heerlijke voorgerechten wordt het Kerstdiner vast een succes. Laat je kind eventueel helpen met klaarmaken als het oud genoeg is. Dat doet vaak ook wonderen voor de eetlust.

P.S.!

Alle recepten in deze post zijn gewoon gratis te vinden op boodschappen.nl!

Leestips

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *