7 Tijdloze babyspullen die altijd handig blijven

Als je zwanger bent, zeker van je eerste, gaat er een wereld voor je open! En je leert ook allemaal nieuwe woorden, zoals rompertje, hydrofiel luier, spreidbroekje etc. Ik keek destijds mijn ogen uit!

Er is echt van alles te koop op babygebied.

Sinds ik, inmiddels 23 jaar geleden, voor het eerst moeder werd, zijn er veel nieuwe babyspullen bij gekomen. Maar sommige zijn tijdloos! Hieronder een overzicht van de babyspullen die ik destijds heel handig vond, en waarvan ik denk dat ze dat nog steeds zijn : )

Sommige dingen zijn ook leuk als kraamcadeautjes!

1. Een borstkolf

Ik had een handpomp van Avent. Omdat ik fulltime thuis was en alleen hoefde af te kolven als ik een tijdje weg moest ging dat prima. Als je borstvoeding combineert met een baan kan ik me voorstellen dat een elektrisch pomp misschien makkelijker is.

2. Een veilig autostoeltje

Tenzij je in de stad woont, en alles met het openbaar vervoer kunt doen is een veilig autostoeltje een must-have. Wij hadden er destijds eentje van het merk Easybob. Maar het bekendste merk is toch wel Maxi-Cosi. Dat is zelfs zo bekend dat veel mensen hun autostoeltje de Maxi-Cosi noemen. Kun je nagaan : )

3. Hydrofiel luiers

Hydrofiel luiers zijn wat dunnere luiers, met een soort vierkantjes er in geprint. Ik vond ze ideaal om goed de okseltjes en liezen goed droog te maken. Maar ik gebruikte ze ook als grote spuugdoek, en soms zelfs als zonneschermpje : )

Ik had destijds hele suffe witte hydrofiel luiers, maar anno 2018 heb je hele leuke! Zoals deze:

Zie ook hydrofiel luiers Zeeman en mijn post over hydrofiel washandjes!

4. Fopspeen

Tsja... Van te voren wilde ik absoluut geen fopspeen aan mijn kind geven. Maar na een paar nachten met een huilende baby, probeerden we het toch een keer. En warempel, ze gingen er van slapen. Hoewel een fopspeen een beetje controversieel is, kunnen ze echt enorm helpen om een baby rust te bieden.

5. Babybad of tummytub

Ik had zowel een babybadje op een standaard als een tummytub. Het voordeel van de tummytub vond ik dat hij makkelijker in het gebruik was. Maar het ligt ook erg aan je kind of hij of zij een tummytub fijn vindt.

6. Billendoekjes

Last, maar zeker niet least: billendoekjes. Billendoekjes vind ik echt essentieel! Je gebruikt ze om de billen van je baby mee schoon te maken, maar ze zijn ook handig voor onderweg.

Hieronder billendoekjes van Zwitsal, maar je kunt vaak ook prima de huismerk versie kopen. Ik kocht mijn billendoekjes vaak bij de Lidl of Aldi.

7. Draagdoek

Ik vond een draagdoek echt een uitkomst! Zeker als de kinderen wat jengelig waren, zorgde de draagdoek er voor dat ik toch nog wat kon doen in huis. Ik knoopte de doek inclusief kind op mijn lichaam en ging aan de slag. Mijn kinderen genoten ervan om dichtbij mij te zijn, en ik ook. En ikahd mij handen vrij.

Samenvattend

In deze post noemde ik 7 babyproducten die ik 23 jaar geleden heel handig vond om in huis te hebben. Het zijn producten waarvan ik denk dat die ook anno 2018 nog superhandig zijn.

Budgettip: kijk ook eens op de Zeeman baby afdeling! Daar vind je ook echt leuke babykleding voor fijne prijzen. Of de DM drogist in Duitsland!

Bonustips: Denk ook eens aan invulboekjes.

Zie ook: Wat is een rompertje?

Wat vind jij echte baby must-haves? Herken je je in de 7 genoemde producten?


Bronvermelding afbeeldingen

De afbeeldingen zijn afkomstig van ikwordmama.nl

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Ik kan ze allemaal afvinken. Een ergonomische draagdoek was hier ook ideaal. Thuis had ik mijn handen vrij en onderweg was het vaak fijn dat ik geen grote, lompe kinderwagen mee moest nemen. Baby blij, ik blij.

  2. Oh hydrofielen zijn life! Ik kan echt alles met die dingen. Wat wij ook zo'n tijdloos item vinden is een pittenzak (wij hebben de Kip Kep Woller), geweldig om lekker warm op een babybuikje te leggen tegen de krampjes. Perfect vormgegeven om zelf te gebruiken met netklachten! Win-win

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *