7 Voordelen van een Moederfiets en hoe zit het met de Vaderfiets?

voordelen moederfiets
Toen ik nog een jong en pril moedertje was, vond ik de eerste keer fietsen met mijn oudste dochter een groot waagstuk. Ik herinner me dat ik zelfs eerst ging oefenen met alleen het voorstoeltje op de fiets. Mijn dochter liet ik veilig thuis, want ik wilde me er eerst van verzekeren dat ik er goed mee kon fietsen.

Gewone Gazelle fiets: weinig ruimte tussen zadel en voorstoeltje

En dat viel nog niet mee! Want ik had een gewone Gazelle fiets, en er was vrij weinig ruimte tussen het zadel en het voorstoeltje op het stuur. Dat maakte op- en afstappen best lastig. Sindsdien is er zoiets bedacht als speciale fietsen voor moeders. Ik vind het een geweldige uitvinding, want een Moederfiets maakt fietsen met een kind op de fiets makkelijker en veiliger. En als je een goede hebt, krijg je ook minder snel zadelpijn. Hieronder een overzicht van de voordelen van een Moederfiets.

7 Voordelen van een Moederfiets

  1. Een moederfiets heeft meer ruimte tussen zadel en stuur. Dus als je een voorstoeltje aan het stuur hangt, heb je nog steeds goed de ruimte om op- en af te stappen.
  2. Een moederfiets heeft doorgaans een dubbele standaard, waardoor hij extra stevig staat. De kans op omvallen is veel kleiner. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat je je kindje in het fietsstoeltje kunt laten zitten als de fiets op de standaard staat. Maar het feit dat hij minder snel omvalt is een behoud voor de fiets en de kinderzitjes.
  3. Een goede moederfiets is sterk en stevig en kan daardoor prima een fietskar trekken.
  4. Een moederfiets heeft een lage instap. Dat wil zeggen dat je makkelijk op de fiets kunt stappen.
  5. Moederfietsen hebben vaak een wat langere bagagedrager, waardoor je er makkelijker een kinderzitje op kunt zetten.
  6. Het zadel op moederfietsen is doorgaans wat breder en comfortabel.
  7. Stuurvergrendeling. Ik kocht een Sparta Amazone moederfiets die nog geen stuurvergrendeling had. Maar nu hebben moederfietsen dat vaak wel.

Er is ook zoiets als een Vaderfiets oftewel DaddyBike

Er zijn fietsen die vaderfietsen worden genoemd, maar eigenlijk zijn dat gewoon herenfietsen. Op zich kunnen mannen natuurlijk ook prima fietsen op een Moederfiets. Waarom niet. Maar een tijdje terug had je een heuse DaddyBike. Op bol.com staat de Daddybike nog, maar is hij niet langer leverbaar. Kijk, dit is 'm:

Kant en klaar met fietsstoeltje erop geleverd. Groot nadeel lijkt mij de stang! Een moederfiets lijkt me veel comfortabeler.

Toen ik verder zocht naar een DaddyBike kwam ik telkens op websites terecht die niet meer bestaan... Ik krijg dus het idee dat de Daddybike geen groot succes was.

Leestips

Op de site van De Consumentenbond vind je een handig artikel met aandachtspunten bij het kopen van een moederfiets.

Heb je met een elektrische fiets nog wel de gezondheidsvoordelen van fietsen?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Lees ook: Een scooter kopen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *