Duurzaam, gezond en milieuvriendelijk speelgoed voor je baby

babyspeelgoed

Speelgoed moet leuk en interessant zijn voor een baby. Anders heeft het weinig zin. Maar er zijn 3 andere criteria die minstens zo belangrijk zijn. Misschien zelfs nog wel belangrijker!

En dat zijn:

duurzaamheid, niet schadelijk voor de gezondheid en milieuvriendelijk

Wat is 'gezond' babyspeelgoed?

Als ik het heb over gezond babyspeelgoed heb ik het niet over kleine onderdelen die gevaarlijk kunnen zijn voor baby's. Ik bedoel in dit geval materialen die de gezondheid van een baby niet schaden.

Denk aan ftalaten die worden gebruikt om plastic speelgoed zacht te maken. Of vrolijk geverfd houten speelgoed waarvan de verf mogelijk schadelijke stoffen bevat.

Baby's stoppen dingen vaak in hun mondje, en bijten en sabbelen op hun speeltjes. Dus dan wil je niet dat ze schadelijke dingen binnen krijgen. Gelukkig zorgt dat de Warenwet in Nederland er voor dat baby speelgoed veilig is.

Kies voor een gespecialiseerde webshop voor veilig speelgoed

Maar wil je het zekere voor het onzekere nemen, koop dan bij gespecialiseerde winkels. Een bekende online shop op het gebied van veilig speelgoed is Greenjump.

Greenjump verkoopt biologische, ecologische en fair trade producten. Als er geen biologische variant is, dan kiest Greenjump voor het best mogelijke alternatief. Denk aan plastic speelgoed zonder PVC-, BPA- en weekmakers en houten speelgoed dat is geverfd met veilige verf.

Wat valt er zoal te kiezen wat betreft veilig babyspeelgoed?

Laten we eens een kijkje nemen op Greenjump wat er te koop is als het gaat om duurzaam, gezond en milieuvriendelijk babyspeelgoed!

Sophie de giraffe!

Wie kent haar niet: Sophie de giraffe! Deze zachte plastic giraffe is dus zeker niet zacht gemaakt met ftlataten maar is gemaakt van natuurrubber. Deze giraffe kun je dus rustig aan een baby geven!

Houten stapelringen

Deze houten ringen zijn van rubberhout, en zijn geverfd met beits en vernis op waterbasis. Geen probleem dus als je baby er op bijt en kauwt.


Knuffel

Deze knuffel is gemaakt van biologische katoen, en heeft geen onderdelen die los kunnen gaan. Hij is geschikt voor baby's vanaf 0 maanden.

Veilig babyspeelgoed samengevat

Als het gaat om veilig speelgoed voor een baby denken veel mensen aan het gevaar van kleine onderdelen. Maar ook het materiaal is van belang. Niet elk materiaal is namelijk even veilig.

Wil je met een gerust hart babyspeelgoed kopen, kies dan voor een webshop die gespecialiseerd is in verantwoord babyspeelgoed. Een heel bekende webshop op dit gebied is Greenjump. In deze post liet ik 3 van hun producten zien.

Lees ook Kapla blokken.

Denk ook eens aan bijenwasdoeken om voedsel in te bewaren. Dat is een milieuvriendelijke methode!

Waar let jij op als je iets voor een baby koopt?

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Goed dat er steeds meer aandacht ook komt voor duurzaam speelgoed. Ik let denk ook bij het kopen van speelgoed ook wel over lang mee gespeeld kan worden of dat het een rage is. Voor baby's koop ik dan ook het liefste een voorleesboek. Daar kunnen ze nog jaren mee voort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *