Fastlane Walibi: minder lang in de rij staan in pretparken

fastlane walibi

Heb je al gehoord van Fastlane Walibi?

Pretparken zijn vaak druk, en dat betekent wachten op je beurt bij attracties. Maar wie wil betalen kan de wachttijd in een pretpark verkorten! Bijvoorbeeld met het Fastlane ticket van Walibi.

Wachttijd bij attracties pretparken

Op het journaal zie je er nog weleens beelden van: een zogenoemde meandering. Dat is een rij met hekjes die in een soort slingerbeweging zijn neergezet. Op verschillende plekken in zo'n rij staan bordjes met teksten als:

'Wachttijd vanaf hier: 30 minuten.'

Een simpele oplossing is op rustige dagen naar een pretpark gaan in de hoop dat er dan geen rijen zijn. Ik herinner me dat ik dit ooit probeerde. Mijn kinderen hadden weer eens een studiedag van de basisschool, en ik vond mezelf enorm slim om op die dag naar een pretpark te gaan.

 

'Want,' zo redeneerde ik: 'het is geen vakantie, dus dan is het vast lekker rustig.'

Wie schetst mijn ontzetting, toen ik tegelijkertijd met twee grote schoolbussen het parkeerterrein opreed. Er waren die dag blijkbaar diverse schoolreisjes! Dus was het alsnog druk.

Fastlane Walibi

Gokken op een rustig moment is dus twijfelachtig. Maar nu is er dus het fastlane ticket van Walibi. Met een Fastlane Walibi ticket reserveer je van tevoren een plekje in een attractie. Dan hoef je 'minder lang te wachten,' belooft Walibi. Er zijn vier soorten Fastlane Walibi tickets

  • Met Single Shot vermijd je de wachttijd bij 1 attractie.
  • Met 4Shot kun je in 4 attracties zonder in de lange rij te hoeven.SILVER
  • Met Silver wordt de wachttijd 50% verminderd en mag je via de Fast Lane ingang naar binnen.
  • Met Gold wordt je wachttijd met 90% verminderd.

Een fastlane Walibi ticket koop je thuis via walibifastlane.nl of bij Guest Service in Walibi zelf.

Fastlane Walibi wat kost het?

Bij Goliath in Walibi kost een fastlane ticket:

 

Voor 1 x keer de wachtrij overslaan: 17,50

27,50 voor een 4shot ticket

Ik vind dat nog best duur!

Efteling Boarding Pass: gratis en een tijdslot reserveren

Ook de Efteling biedt een mogelijkheid om de wachtrijen te skippen. De Boarding Pass van de Efteling is gratis en je kunt er een tijdslot mee reserveren. Binnen dit tijdslot moet je maximaal 15 minuten wachten voor een attractie.

Minder lang wachten in een pretpark met de autipas

Twee van mijn kinderen belandden op het speciaal onderwijs met een zogenoemde Autisme Spectrum Stoornis. Toen de school een dagje met ze uitging hoefden ze bij geen enkele attractie te wachten omdat de school een autipas voor de kinderen had. 

Ook als particulier kun je een autipas aanvragen. Je bestelt hem bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Hij kost € 12,50 voor NVA-leden en € 45,- voor niet-leden. Uiteraard moet je wel een kopie van je diagnose meesturen bij je aanvraag.

Hoe lang is de wachttijd in een pretpark: kijk van te voren

Er is zelfs een speciale website, Looopings, waarop je de actuele wachttijden per attractie per pretpark kunt zien!

2 Kanttekeningen bij de Fastlane Walibi e.d.

Er zijn wel een aantal kanttekeningen te plaatsen bij al die mogelijkheden om sneller aan de beurt te zijn!

 

  • Wat als iedereen een fastlane Walibi ticket koopt? Dan wordt ook de fastlane weer langzamer. Zou het niet bijzonder zijn als dan de gewone rij sneller wordt dan de fastlane?!
  • Een fastlane Walibi ticket versterkt een tweedeling in de maatschappij, tussen arm en rijk. De rijke mensen kunnen zich zo'n fastlane ticket veroorloven, maar de mensen met een kleine portemonnee niet.

Is een fastlane ticket in een pretpark asociaal?

Hieronder een filmpje van het Youtubekanaal Xtremerides. Hij behandelt de vraag: 'Is een fastlane ticket asociaal?' Hij vindt zelf van wel. Hij noemt Eurodisney als een voorbeeld die het beter aanpakt.

 
 

 Leestips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *