Hoe breng je een hond in huis?

hondenhok

Toen wij drie jaar geleden onze hond Trixie via marktplaats overnamen van andere mensen heb ik veel gelezen over hoe je met een hond moet omgaan. Want ik wilde het graag goed doen, en ik had geen ervaring met honden. Hoe moet je bijvoorbeeld een puppy zindelijk maken? Dat soort dingen wist ik totaal niet.

Nou hielp het wel dat Trixie destijds al 7 was, en dus al was opgevoed. Maar toch. Ik wilde weten hoe ik me het beste kon gedragen als haar nieuwe baasje.

Zo moet je een nieuwe hond NIET in huis brengen!

Eén ding heb ik vooral heel erg onthouden omdat het iets was dat ik anders zeker zou hebben gedaan. Maar dat je dus juist niet moet doen!

En dat is het volgende:

Je haalt je nieuwe hond op, rijdt er mee naar huis en gooit bij thuiskomst wijd je voordeur open en roept: 'Ga maar naar binnen!' En dat je de hond van vervolgens het huis laat inrennen.

De reden dat dit wordt afgeraden is dat je hiermee je nieuwe hond de boodschap geeft dat het hele huis voor hem of haar is. Geen wonder dat een hond wild wordt en rond gaat rennen. Je hebt hem daar zojuist toestemming voor gegeven.

Hoe moet het dan wel?

Zo moet je het WEL doen

Wat ik leerde uit de boeken is dat je bij thuiskomst met een nieuwe hond eerst even een wandelingetje moet gaan maken. Dat hoeft niet heel ver te zijn, maar zo kan je hond bijkomen van de autorit, energie kwijt en alvast de nieuwe omgeving leren kennen.

Daarna loop je pas naar de voordeur. En die gooi je dus niet wijd open! Nee, het is belangrijk dat jij als eerste naar binnen gaat. Pas daarna mag je nieuwe hond. Hiermee geef je de boodschap af:

Dit is mijn terrein, en hier gelden mijn regels. En jij mag van mij naar binnen.'

Hondenhok?

Wij hebben Trixie altijd binnen. Maar hier op het platteland zie ik ook veel hondenhokken. Als je kiest voor een hondenhok is het verstandig om je nieuwe hond daar meteen mee te laten kennismaken bij thuiskomst.

Wij hebben Trixie nu al 3 jaar in ons huis. Zouden we haar nu ineens buiten in een hondenhok willen doen, dan snapt ze er waarschijnlijk niks van. Of ze ervaart het als een straf. Om die reden kiezen wij dan ook niet voor een hondenhok.

Persoonlijk heb ik een hond toch het liefst gewoon in huis. Hoe leuk sommige hondenhokken er ook uit zien.

hondenhok

Wat vind jij van een hondenhok?


Lees ook: Wil je kind een huisdier? Hier moet je op letten.

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

7 reacties

  1. Wat een leuk hondje! Goede tips trouwens. Een hondenhok lijkt me op een boerenerf oid best prettig, maar meer als extra plek voor de hond als dat ze nooit naar binnen zou mogen. Een hond hoort er toch gewoon bij?

  2. Wij lieten bij aankomst mijn vroegere hond los in de tuin. :p Een hondenhok hebben ook nooit gehad maar in de zomer stond er wel vaak een UV tentje buiten voor ons en hem.

  3. Ik zou super graag een hondje willen, maar weet dat ik er momenteel niet genoeg voor thuis ben 🙁 Gelukkig hebben mijn ouders onze oldie nog en ga ik hier nog elke week knuffelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *