Hoe kies je een vloerkleed voor de babykamer?

vloerkleed babykamer

Een vloerkleed voegt veel toe aan een kamer. En dus ook aan een babykamer. Een vloerkleed kan zorgen voor een mooi kleuraccent, of een bepaald gebied in de babykamer markeren en voor eenheid zorgen.

Stel dat je een vloerkleed voor de babykamer wilt kopen. Waar moet je dan opletten?

Hieronder een handige checklist met 8 aandachtspunten om je te helpen bij je keuze.

Vloerkleed babykamer

Hoe kies je een vloerkleed voor de babykamer: checklist met 10 punten

  1. De grootte: wil je een vloerkleed om op te staan voor de commode? Wil je een vloerkleed in het midden van de kamer? En hoe groot wil je het hebben? Is het vloerkleed bedoeld als een accent, of mag het een groot stuk van de vloer bedekken.
  2. De onderkant van het vloerkleed. Afhankelijk van het type vloerbedekking in de babykamer is het erg belangrijk dat de onderkant van je vloerkleed antislip is. Je wilt niet met de baby in je armen wegglijden door het kleed. Heb je een laminaat of pvc vloer, kies dan voor een vloerkleed met een antislip onderkant. Ligt er vloerbedekking, dan maakt de onderkant van het vloerkleed minder uit.
  3. De kleur. Veel mensen kiezen voor bepaalde kleuren in de babykamer. Koos je voor grijstinten? Dan is het mooi om het vloerkleed ook in een dergelijke tint te kopen.
  4. De vorm: wil je een rond kleed, of liever een vierkant of rechthoekig kleed?
  5. De functie van het kleed. Wil je dat je baby ook lekker op het kleed kan liggen? Kies dan voor een dikker kleed, zodat het lekker zacht is.
  6. Is het makkelijk schoon te maken? Vloerkleden van polyester zijn doorgaans het makkelijk schoon te krijgen.
  7. Kun je niet goed kiezen? Je kunt ook twee vloerkleden over elkaar heen leggen.
  8. Heb jij last van huismijt allergie, of zit in de familie? Een vloerkleed kan veel stof verzamelen. Maar of jij of je baby daar last van krijgt hangt onder andere af van de garens die erin verwerkt zijn en hoe je het kleed schoonmaakt. Kies voor kleden met garens die heel fijn geweven zijn. Dan kan het stof er niet intrekken, en kun je het kleed makkelijker schoon houden. Wollen vloerkleden vangen stofdeeltjes op en sisal vloerkleden kunnen stofdeeltjes neutraliseren. Het materiaal van het vloerkleed speelt dus een belangrijke rol!

Tot slot

Een vloerkleed in de babykamer kan zorgen voor extra sfeer. Maar als je je baby er ook in bad doet, of er veel rondloopt zijn dat belangrijke aandachspunten bij de aanschaf van een vloerkleed.

In deze post las je 8 handige aandachtspunten die je mee kunt nemen naar de winkel als je een vloerkleed voor de babykamer wilt gaan kopen.

Wil je het kleed goed schoonhouden? Lees dan Vloerkleed schoonmaken.

En lees ook mijn post: Wasmand babykamer do of dont'.

Wat ligt er bij jou in de babykamer op de vloer?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *