Hoe maak je een thema slaapkamer met een klein budget?

mural
Kinderkamers met een thema zijn populair onder kinderen én hun ouders, want zo'n thema geeft je een goed houvast bij de inrichting. Zeker als je het best lastig vind om er een passend geheel van te maken, zorgt een thema voor een rode draad in de kinderkamer!

Hoe maak je een thema slaapkamer op een klein budget?

Je kunt allerlei dingen kant en klaar kopen voor een thema slaapkamer, maar je kunt ook dingen zelf maken. Hieronder een greep uit mogelijke ideeën en tips.

Dekbedhoezen doen veel voor een kinderkamer

Denk bijvoorbeeld aan dekbedhoezen met Harry Potter of Walt Disney prinsessen. Dergelijke hoezen kunnen een hele uitgave zijn, maar als je goed zoekt naar een aanbieding of tweedehands koopt kun je er flink op besparen.

Zie ook mijn post over Dekbedhoezen Hema.

Op een gegeven moment ontgroeien kinderen een bepaald thema, of zijn ze erop uitgekeken. Als mensen die spullen dan wegdoen, kun jij ze wellicht overnemen. Bezoek hiervoor kringloopwinkels en kijk eens op marktplaats.

Denk ook eens aan een leuk bakkersrekje om dingen op te zetten!

Posters

Een andere goede manier om een thema te verwerken in een kinderkamer, is met behulp van posters, denk bijvoorbeeld aan filmposters. Kun je geen mooie kant en klare poster vinden? Dan kun je eventueel ook zelf posters bedrukken bij drukland.nl. Wie handig is, kan ook een mooie muurschildering maken zoals de prachtige afbeelding bovenaan deze post.

N.B. Je kunt posters heel makkelijk ophangen met washi tape! Dat staat nog leuk ook. Je vindt dit product ook onder de naam masking tape.

Koffiemelkflesjes worden toverdrankflesjes

Een vriendin van mij maakte een low budget Harry Potter thema kamer voor haar jongste zoon. Eén van haar leukste vondsten vond ik dat ze oude melkflesjes omtoverde tot drankjes met toverdrank. Kijk, dat zijn deze koffiemelk flesjes:

1,06 bij Albert Heijn

Gordijnen ondersteunen een thema in de kinderkamer

Net als dekbedhoezen kunnen gordijnen zorgen voor een thema in de kinderkamer of het thema benadrukken. Je kunt hierbij denken aan los, hangende gordijnen, of kiezen voor een rolgordijn eventueel eentje met een verduisterende functie als je wilt dat je kind wat langer slaapt 's ochtends ; )

Lees ook: De perfecte gordijnen in de kinderkamer.

Raamtekeningen!

Vergeet ook raamtekeningen niet als budgetvriendelijke manier om de kamer van je kind op te fleuren.

Tot slot: thema slaapkamers

Een thema in een kinderkamer kan helpen om keuzes te maken bij de inrichting. Je vraagt gewoon: 'Past dit bij het thema?' Is het antwoord 'Ja,' dan is het geschikt. Is het antwoord 'Nee,' dan valt het af. Je kunt kant en klare kinderkamers met een thema kopen, maar je kunt het ook zelf doen. In dat laatste geval heb je eigenlijk vooral fantasie nodig en een boel creativiteit. Hoe meer creativiteit hoe goedkoper je uit bent ; )

Leestips

Bron afbeelding: Wikipedia door Neil and Fiona Osborne, England.

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *