Hydrofiel washandjes: 7 redenen om ze te kopen

Hydrofiel washandjesHydrofiel washandjes zijn één van de dingen die echt handig zijn om in huis te hebben als je een baby krijgt.

Een washandje is handig omdat ze makkelijk in het gebruik zijn. Z zijn bij uitstek geschikt voor je baby, omdat ze zacht zijn en veel vocht opnemen.

Een badstof washandje is voor een baby relatief wat ruwer. Zeker op gevoelige plekken als de plooien in de liezen. Dan kun je echt beter een hydrofiel washandje gebruiken. Zo voorkom je dat je de huid van je baby beschadigt.

Fun fact over washandjes in het algemeen

Wist je dat washandjes typisch Nederlands zijn? Behalve in Nederland worden ze ook gebruikt in België, Frankrijk, Duitsland, Iran en Korea!

7 voordelen van hydrofiel washandjes

  1. Omdat ze dun en soepel zijn, nemen ze weinig plek in. Je kunt er dus lekker veel van in je kast leggen, en je kunt ze makkelijk meenemen in je tas.
  2. Omdat je je hele hand er in hebt, is je baby wassen makkelijker. Je hoeft immers niet het doekje vast te houden!
  3. Je kunt hydrofiel washandjes makkelijk en snel wassen, en doordat ze dun zijn drogen ze lekker vlot. Sneller dan een gewoon badstoffen washandje.
  4. Doordat ze dun zijn, kun je er goed mee tussen de huidplooien van je baby komen. Net zo als je met een hydrofiel doek goed kunt drogen tussen de huidplooien.
  5. Ze zijn milieuvriendelijker dan wegwerpdoekjes. Ga je op stap? Dan kun je kant en klaren doekjes zoals Snoetenpoetsers kopen. Maar je kunt ook een hydrofiel washandje thuis vochtig maken, en meenemen in een plastic zakje. Heeft je kind dan onderweg een vies gezichtje, dan kun je dat eenvoudig schoonmaken. Het is nog goedkoper ook.
  6. Je mag ze op 90 graden wassen, zodat ze superschoon worden.
  7. Ze zijn niet duur! Zelfs niet bij een speciaalzaak.

Hydrofiel washandjes: wat zijn je opties en waar koop je ze?


Hydrofiel washandjes Zeeman

De baby heeft een uitstekend assortiment als het gaat om babyspullen. Hydrofiel washandjes vind je ook bij Zeeman. Je krijgt er 6 voor 2,49.
Hydrofiel washandjes Zeeman

Hydrofiel washandjes Hema

Bij de Hema ben je wat duurder uit: daar koop je er 5 voor 4,-:
Hydrofiel washandjes Hema
Voordeel van de Hema is dat ze ook hydrofiel washandjes in leuke kleurtjes en met patroontjes hebben. Je betaalt hier wel iets meer voor: 3 stuks voor 4,-.
Maar onderstaand washandjes zijn erg leuk om te zien, en bovendien ook geschikt als praktisch kraamcadeautje.
Hydrofiel washandjes Hema
Bij die andere budgetwinkels, de Action en Action hebben ze géén deze washandjes niet. Wel hydrofiel luiers.

Hydrofiel washandjes Prenatal

Bij Prénatal betaal je 1,99 voor 3 washandjes wat ook niet duur is.

De washandjes in actie

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je een baby in bad doet. Er wordt vertelt wat je allemaal klaar moet leggen, en wat je in welke volgorde moet doen. In het filmpje zie je hoe met behulp van een washandje de baby voorzichtig wordt gewassen.

Samenvattend

Hydrofiel washandjes zijn bij uitstek geschikt voor de babyhuid, omdat ze dun en zacht zijn. Bovendien nemen ze veel vocht op.
Hoewel de washand versie populair is, zijn hydrofiel luiers nog veel populairder. Dus als je moet kiezen tussen de washandjes of hydrofiel luiers ga dan voor de luiers.

Lees nu meer over Zeeman, een bijzondere winkelketen en meer over Zeeman baby spullen!

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *