Kinderen in auto: old school vermaak voor onderweg zonder schermpjes!

kinderen in de auto
Ik groeide op in de jaren zeventig. Als we op vakantie gingen, dan gaf mijn moeder ons vakantieboeken voor in de auto, en als we ons verveelden moesten we maar auto's gaan tellen. Mijn twee zusjes en ik kregen elk een bepaalde kleur auto toebedeeld, en wie er de meeste telde won!

Kinderen in auto vermaken is nu makkelijker

Anno 2019 is het vermaak voor kinderen in de auto een stuk uitgebreider en makkelijker geworden. Je kunt een dvd-speler installeren zodat kinderen onderweg tv kunnen kijken, of simpelweg een tablet of iPad gebruiken voor amusement.

Toch kan het leuk zijn om voor old school amusement in de auto te gaan : )

Daarom hieronder een aantal tips om kinderen in de auto bezig te houden zonder schermpjes!

Kinderen in auto: old school kindervermaak

1. Tasje voor onderweg met vermaak

Pak voor elk kind een tasje in met leuke spulletjes voor onderweg. Denk aan een pakje drinken, iets lekkers, een doe/puzzelboekje, potloden en tekenpapier en eventueel een stickerboek. Die laatste zijn ideaal omdat je kind dan kan knutselen zonder allerlei troep en gedoe.

2. Auto's tellen

Auto's tellen! Spreek een tijdsperiode af van bijvoorbeeld 30 minuten en wie dan de meeste auto's van een bepaalde kleur heeft geteld wint.

3. Autobingo

Speel autobingo. Nathalie van het blog Veulsteveul heeft gratis downloads gemaakt met daarop auto's. Zo kunnen kinderen in de auto gezellig bingo spelen. Elke keer dat een auto op de bingokaart wordt gespot, mogen ze die doorstrepen. Het kind dat het eerst een volle kaart heeft wint. Hieronder een voorbeeld van zo'n prachtige bingokaart van Nathalie.

autobingo

4. Raamstickers

Geef je kind onderweg raamstickers.
Mijn zusjes en ik vonden dat ook altijd erg leuk te doen. Ik herinner me dat de raamstickers voor in de auto in vier kleuren kwamen: geel, rood, blauw en groen! Ook dat is veranderd, want de raamstickers van nu zijn eigenlijk veel leuker en gevarieerder : )
7,16 bij bol.com

5. Luisterboeken

Boeken lezen in de auto gaat bij veel mensen niet goed omdat ze dan misselijk worden. Een goed alternatief is dan een luisterboek. Bij bol.com vind je een prachtige selectie, maar ook in de bibliotheek kun je ze vinden. Hieronder een kleine greep uit het assortiment bij bol.com:

6. Zingen met het gezin

Old school maar erg leuk, en goed voor mooie herinneringen, is met z'n allen liedjes zingen in de auto. Vind je dat lastig, gebruik dan eventueel een cd met liedjes die iedereen leuk vind en zing die mee.

7. Speel 'Ik ga op vakantie en ik neem mee....'

Dit is een leuk geheugenspelletje waarvoor je verder helemaal niets nodig hebt. Om de beurt zegt iemand in de auto: 'Ik ga op vakantie en ik neem mee... ' En dan zeg je bijvoorbeeld: 'Een koffer'. De volgende speler zegt dan: 'Ik ga op vakantie en ik neem mee een koffer en...' en voegt daar iets aan toe. De volgende speler neemt dan al twee dingen mee, en voegt er een derde aan toe enz. Zo wordt het aantal dingen dat je moet onthouden steeds groter. Erg leuk om te spelen!

8. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!

Dit is ook leuk old school vermaak. Degene die aan de beurt is kiest iets uit wat hij of zij ziet en zegt dan: 'Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is.... 'rood' bijvoorbeeld. De anderen moeten dan raden wat het is. Aangezien je in een rijdende auto zit moet het wel iets zijn dat zichtbaar blijft natuurlijk.

9. Doe een reis spelletje

Heel veel klassieke spelletjes zijn er ook in een reis versie. Bijvoorbeeld vier op een rij om maar wat te noemen. Dit kun je prima in de auto spelen.

13,95 bij bol.com

10. Magisch tekenbord

Een magisch tekenbord vinden kinderen in de auto vaak ook leuk. Je kunt er op schrijven, tekenen en weer opnieuw beginnen.

11,99 bij bol.com

Kinderen in auto tijdens lange autoritten samenvatting

In deze post las je 10 handige tips om kinderen in de gezinsauto te vermaken tijdens lange autoritten. Al deze tips zijn old school, oftewel low tech en vereisen dus geen schermpjes : )

Lees ook: Ik verveel me, wat kan ik doen? en Knutselen met wc-rollen.

Wat zijn jouw tips voor kinderen tijdens lange autoritten?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst! Of meld je aan om een leuk artikel te schrijven voor De Mamablogs met een vermelding naar jouw blog : )

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *