Schoolpasfoto's: hoe voorkom je ze dat je ze nog koopt ook?

Schoolpasfoto's
Dit meisje doet  goed haar best om haar moeder te helpen de pasfoto's niet te kopenSchool pasfoto's. Op sommige scholen krijg je er elk jaar mee te maken, op andere scholen één keer in de twee jaar. Ze vormen een kostenpost waaraan bijna niemand weerstand aan kan bieden. Want je kind staat er immers op. Ik heb me al meerdere jaren stellig voorgenomen er dát jaar niet in mee te gaan: 'Ik koop de school pasfoto's niet!'

Maar als mijn kind(eren) er dan mee thuiskwamen, en ik de school pasfoto's zag, dan ging ik toch altijd weer overstag. Want het is toch wel erg leuk, zo'n pasfoto van je kind. En als je ze elk jaar koopt krijg je natuurlijk wel een mooi overzicht van de veranderingen en groei die je kind doormaakt.

Manieren om te voorkomen dat je school pasfoto's koopt 

  1. Houd het geld van de kapper voor je kind in je zak! Als je kind op een school pasfoto staat met stom haar is de kans veel kleiner dat je in de verleiding komt om de pasfoto's te kopen. 
  2. Trek je kind op de dag van de school pasfoto's kleding aan die niet goed zit, met kleuren die niet bij elkaar passen.
  3. Zeg tegen je kind vooral niet te lachen voor de foto. Dat is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt, want het tempo bij pasfoto's maken ligt in de regel hoog. De fotograaf gaat echt niet lang moeite doen om je kind te laten lachen.
  4. Maak van te voren zelf gewoon een hele mooie foto van je kind. Doe dit elk jaar rond dezelfde tijd. Zo word je minder gevoelig voor de verleiding van de school pasfoto's. Je hebt immers zelf ook een mooie reeks foto's van je kind die de groei en ontwikkeling laten zien.

Wat je niet moet doen

Wat niet oké is om te doen, is een foto maken van de pasfoto's van school. Of dat je ze inscant of print. In zo'n geval maak je misbruik van de optie om de pasfoto's rustig thuis te kunnen bekijken. Het is ook niet netjes naar de fotograaf toe.

School pasfoto's: tot slot

School pasfoto's kunnen erg leuk zijn. Omdat ze elk jaar in ongeveer dezelfde setting gemaakt worden levert zo'n jaarlijks portretje van je kind een mooi tijdsbeeld op. Maar ze vormen wel een kostenpost, en niet iedereen kan die even makkelijk betalen.
Vandaar dat ik in deze post een aantal tips gaf om te voorkomen dat je valt voor de verleiding van de school pasfoto's.
Met een knipoog.

Zie ook rugzak middelbare school en Afscheidscadeau juf.

Hoe ga jij om met school pasfoto's?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *