Sim Only abonnementen: voordelig voor het hele gezin

Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen: kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een smartphone. En het schoolsysteem gaat daar ook vanuit!

Mijn ervaring is dat je als ouder gedwongen wordt je kind een smartphone te geven. De druk begint in groep 7, wordt groter in groep 8 en op de middelbare school is een smartphone net zo'n must-have als een schooltas.

Maar hoe zorg je dat het allemaal niet te duur wordt? En hoe voorkom je dat je kind torenhoge kosten maakt door te veel te bellen?

Raoul van KPN schreef onderstaande post over Sim Only. Daarmee houd je de maandelijkse kosten in de hand.

Sim Only abonnementen: voordelig voor het hele gezin 

Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement voor jezelf of voor je kind? En wil je de maandelijkse kosten graag laag houden? Ga dan voor Sim Only. Met deze losse abonnementen betaal je alleen voor MB’s, minuten en sms’jes. Ideaal als je nog een goed werkende mobiele telefoon hebt.

Sim Only: geen BKR-registratie 

Een Sim Only abonnement is dus goedkoper dan een abonnement met toestel. Een ander voordeel van een Sim Only abonnement is dat je niet wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).

Je krijgt zo’n BKR-registratie op basis van deze twee factoren:

  1. je sluit een abonnement af met een telefoon van 250 euro of meer én 
  2. je betaalt deze telefoon per maand af. Het totaalbedrag dat je maandelijks afbetaalt voor je nieuwe telefoon, wordt namelijk gezien als een lening. 

Het nadeel van een BKR-registratie is dat het je maximale leenbedrag voor andere leningen beïnvloedt. Denk hierbij aan je hypotheek.

Hoe voorkom je een BKR-registratie?

Toch word je niet bij alle abonnementen met toestel BKR geregistreerd.

Zo voorkom je een BKR-registratie wanneer je je telefoon in één keer afbetaalt óf wanneer de lening van je telefoon lager is dan 250 euro. 

Een voorbeeldje: je wilt een abonnement met een telefoon van 400 euro. Wanneer je bij de start van je abonnement een eenmalige bijbetaling van 151 euro doet, dan is het bedrag dat je maandelijks in termijnen afbetaalt nog maar 249 euro. Omdat dit leenbedrag dus lager dan 250 is, word je niet geregistreerd bij het BKR.

Sim Only: ideaal voor kinderen 

Moet jouw zoon of dochter een eind fietsen om op school komen? Dan is het een geruststellende gedachte dat hij of zij jou altijd kan bereiken wanneer er iets aan de hand is. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kind te verrassen met een gloednieuwe smartphone met abonnement. Maar wil je de maandelijkse kosten laag houden? En heb je nog een prima toestel in de la liggen? Ga dan voor een Sim Only abonnement.

Sim Only: altijd bereikbaar 

Met een Sim Only abonnement ben je altijd bereikbaar, óók als de MB’s of minuten van de bundel op zijn. Dus heeft jouw kind alles al opgemaakt, maar moet hij onverhoopt toch een noodtelefoontje plegen? Dat kan met Sim Only! Je betaalt dan alleen een hoger tarief (23 cent per minuut). Ook kan jouw kind met Sim Only nog steeds internetten wanneer de MB-bundel op is; de internetsnelheid wordt alleen automatisch vertraagd.

Sim Only: welk abonnement past bij mij? 

Bij KPN kun je kiezen uit zes voordelige Sim Only abonnementen. Maar welk abonnement past het beste bij jou of je kind? Wij helpen je kiezen.

Vind je internetten op je telefoon maar niks en bel je vaak en lang met bijvoorbeeld je zus en (schoon)moeder? Dan is een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen wat jij nodig hebt.

Zit jouw dochter de hele dag te Whatsappen met haar vriendinnetjes en kijkt ze graag make-up vlogs op YouTube? Of is jouw zoon niet van spelletjeswebsites af te slaan? Kies dan een Sim Only abonnement met veel MB’s voor je kinderen. Een bundel van 2 GB is genoeg om onbezorgd te

WhatsAppen en daarbij zo nu en dan een foto te sturen. Ben je vaker online en heb je dus meer MB’s nodig? Voor maar 2 euro per maand extra krijg je bij een bundel van maar liefst 10 GB.

Heb je meerdere Sim Only abonnementen van KPN geregistreerd staan op jouw adres? Dan krijg je van ons ook nog eens dubbel zoveel MB’s! Hiermee kun je eindeloos chatten, FaceTimen, online gamen en YouTube-video’s kijken.

Extra familievoordeel 

Hoe meer producten van KPN je combineert, hoe meer voordelen je krijgt. Dit noemen ze bij KPN, KPN Compleet.
Zo krijg je vijf euro korting op elk Sim Only abonnement dat geregistreerd staat op jouw adres. Ook krijg je bij ieder Sim Only abonnement dubbel zoveel data. Met dubbel zoveel data kun je dus dubbel zoveel WhatsAppen, YouTube-video’s kijken en Netflix’en op je mobiel.

MB’s delen: het nieuwe zakgeld 

Ook kun je onbeperkt bellen met de telefoonnummers op jouw adres én onderling MB’s delen. Heeft jouw zoon of dochter met die steengoede rapportcijfers wel een extraatje verdiend? Geef hem of haar dan zakgeld in de vorm van een surfsessie op het wereldwijde web met de MB’s die jij toch niet gebruikt.


Lees ook: Kinderen en smartphones, 5 tips en Whatsappen via computer

Hoe heb jij het geregeld met jouw, of de smartphone van je kind(eren)?

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *