Waarom wintersport zo goed is voor jou en je kinderen + 2 wintersport bestemmingen!

Ken je de verhalen in de kranten dat kinderen anno 2017 niet meer genoeg beweging te krijgen?
Dat ze teveel achter schermpjes zitten, en niet voldoende buiten komen?

En maak jij je daar wel eens zorgen over?


Wintersport voor meer beweging en buiten zijn!

Dan hebben we goed nieuws voor je. Want voor dit opvoedkundige vraagstuk is, in tegenstelling tot de meeste andere opvoedingsvragen, nou eens een eenvoudige oplossing:

Wintersport!

Wintersport is eigenlijk net als groente! Het is gezond, en goed voor je. Lees maar mee!

N.B. Zou je zelf ook wel meer willen bewegen, maar weet je niet goed hoe? Lees dan eens Hardlopen met Evy!

Waarom wintersport zo goed is voor jou en je kinderen

  • Wintersport is buiten. Zelfs de allerkleinsten komen tijdens een wintersport vakantie lekker veel buiten. Dat voorkomt een vitamine D tekort.
  • Wintersport zorgt ervoor dat je kinderen en jij in beweging komen. Of je nou gaat skiën, langlaufen of speelt in de sneeuw. Je lichaam wordt in beweging gezet.
  • Tijdens een wintersport vakantie krijg je automatisch een flinke dosis vitamine D binnen, en dat is goed voor de gezondheid. Bovendien zorgt het ook voor een goede darmwerking en voorkomt het bijvoorbeeld obstipatie.
  • Wintersport zorgt voor de ontwikkeling van spieren en uithoudingsvermogen.
  • Wintersport is geschikt voor het hele gezin. Waar het in de zomer soms lastig is om een vakantieplek te vinden die geschikt is voor alle leeftijden, is een wintersport vakantie leuk voor peuters tot en met tieners.

2 tips voor wintersport bestemmingen


1. Het Franse deel van de Alpen!

In de zomer gaan mensen vaak naar Frankrijk vanwege het mooie weer. Maar wintersport in Frankrijk is minstens zo leuk. En dan hebben we het over het Franse deel van de Alpen. Je kunt daar allerlei verschillende soorten wintersportactiviteiten ondernemen.

Je vindt er bovendien charmante wintersport accomodaties die over gezellige bergdorpjes staan verspreid.

Hier onder een voorbeeld van zo'n pittoresk bergdorpje:

2. Oostenrijk!

Een tweede topbestemming is wintersport in Oostenrijk. Ook weer een afstand die goed te bereizen is vanuit Nederland.

De meeste wintersportgebieden in Oostenrijk zijn geschikt voor gevorderden en beginners. Het is dus bijzonder leuk voor een gezinsvakantie. Grotere resorts bieden bovendien vaak een professionele crèche, zodat je kindje in goede handen is terwijl je zelf op de lange latten staat.

Ook buiten de pistes is er voor jong en oud vaak genoeg te beleven. Neem je kinderen mee naar een interactief museum, ga op expeditie in de natuur, bezoek een winter thema park of een knutselclub.

Ook zwemmen is mogelijk!

Samenvattend

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming waarbij je lekker buiten actief kunt zijn? Denk dan eens aan een wintersportvakantie in Frankrijk of Oostenrijk!

Leestip: Rolschaatsen of skeelers, handig voor als je wilt dat je kind genoeg beweegt : )

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

15 reacties

  1. Als kind vond ik alles met sneeuw geweldig, een paar jaar terug was mijn eigen wintersport alleen niet zo'n succes, maar als ik ooit kinderen krijg ga ik ze zeker een keer meenemen!

  2. Ik wil het nog steeds een keer leren. Twijfel dan om het te leren in Bottrop (indoor) of Winterberg, dat is voor ons het dichtbij. Maar Frankrijk en Oostenrijk zijn ook leuke bestemmingen!

  3. Ik hou helemaal niet van wintersport, maar mijn vriend wel. Daarom hebben we onze meiden al een paar keer op skie cursus gedaan bij snowworld. Ze vinden het ook superleuk, dus wie weet zoeken we volgend jaar wel een keer de echte bergen met ze op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *