Wat smeer jij op je huid en je haar?

huidverzorging

Je geur als moeder speelt een grote rol voor je kind. Ik weet nog dat ik werd gewaarschuwd voor zwemmen tijdens de periode dat ik borstvoeding gaf. De geur van chloor op mijn lichaam zou voor mijn baby een reden kunnen zijn om de borst te weigeren.

De geur van een moederlichaam

De geur van een moederlichaam wordt bepaald door verschillende dingen, zoals:

  • Je eigen lichaamsgeur
  • De shampoo die je gebruikt
  • Je doucheschuim
  • Je deodorant
  • Je parfum, zie ook namaak parfum herkennen!
Dit zijn allemaal producten die je op je huid smeert. Het is daarom best goed om eens stil te staan bij wát je eigenlijk allemaal op je huid smeert. En of daar stoffen inzitten die je misschien liever niet op jezelf smeert. Zoals parabenen en sulfaten.

Het zekere voor het onzekere nemen? Kies natuurlijke producten

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan voor producten zonder chemische toevoegingen. Kies voor natuurlijke producten zonder parabenen, synthetische parfumstoffen, sodium lauryl sulfaat, paraffine, vaseline, siliconen en/of triclosan.

Waar vind je natuurlijke verzorgingsproducten?

Natuurlijke producten zonder chemische toevoegingen vind je in stenen winkels onder andere bij Holland en Barrett. Je kunt daar bijvoorbeeld natuurlijke deodorant kopen. Je vindt daar ook producten van Weleda die het NaTrue keurmerk hebben.

Online is GreenJump bekend om de verantwoorde producten. Ook Yves Rocher heeft een natuurlijke lijn met verzorgings producten.

4 keurmerken

Er zijn 4 keurmerken die je kunnen helpen bij de keuze van je producten: EcoCert, BDIH, NaTrue en COSMOS. Maar zelfs dan nog is het zaak om goed te kijken naar de ingrediënten.

N.B. Wist je dat je voor drogisterij artikelen soms de helft goedkoper uit kunt zijn bij de DM drogist?!

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *