Welk pretpark is geschikt voor jouw gezin?

Pretpark kiezen

Weet jij hoeveel pretparken er zijn in Nederland? Op Wikipedia staan er meer dan 40! Dat zijn er dus een heleboel. Er zijn dan ook pretparken voor jong en oud.

Ik denk dat ieder van ons wel mooie herinneringen heeft aan pretparkbezoekjes. Of het nou is als kind, of als volwassene.

Maar hoe kies je nou een pretpark dat bij jou en jouw gezin past?

Welk pretpark is geschikt voor jouw gezin?

Welk pretpark geschikt is voor jou en je gezin, is afhankelijk van onder andere de volgende factoren:

  1. De leeftijd van je kinderen. Voor jongere kinderen is bijvoorbeeld het Sprookjespark in Enkhuizen een goede keuze: het is niet al te groot, en ze zullen genieten van de sprookjesfiguren en speeltuin. Ook Julianatoren richt zich op de wat jongere kinderen. Heb je pubers? Dan is de Efteling waarschijnlijk een betere keuze. 
  2. Afstand en bereikbaarheid: hoe ver ben je bereid te rijden naar een pretpark? Als je geen auto hebt, is het handig als het pretpark ook met het openbaar vervoer te bereiken is.
  3. Het prijskaartje. De prijzen verschillen flink per pretpark. Eén van de relatief goedkopere pretparken is Recreatiepark Billybird met prijzen rond de 8,95 als je online bestelt. Het duurst is doorgaans de Efteling met 79,- per toegangskaartje. Maar gelukkig is er bijna altijd wel ergens een kortingscode te vinden. Zie ook Goedkoop naar de Efteling.
  4. Hoe groot mag het pretpark zijn? Zeker met kleine kinderen, kunnen kleinschalige pretparken voldoende zijn.
  5. Persoonlijke smaak. De één houdt van spannende attracties zoals achtbanen, terwijl een ander liever door een Sprookjesbos wandelt. Wie van attracties houdt, kan zijn hart ophalen bij onder andere Walibi.
  6. Wanneer kun je gaan? Als je alleen in de schoolvakanties kunt, zullen pretparken drukker zijn dan op 'gewone' dagen. 

Informatie over pretparken handig op een rij

Op de site Pretparken vind je informatie over pretparken handig op een rij. Je kunt er zoeken op land, en op pretpark. Per pretpark lees je wat je ervan kunt verwachten, de openingstijden, of het druk is, filmpjes en wat de doelgroep is. Het is een erg handige plek om je zoektocht naar een leuk pretpark te beginnen.

Tot slot

Een dagje uit naar pretparken in Nederland is goed voor mooie herinneringen, en het gevoel dat je er echt even helemaal uit bent geweest.

Wil je niet uren in de rij staan? Lees dan: Fastlane Walibi: minder lang in de rij!

Lees ook: Een speeltoestel voor de tuin als je liever thuis pret hebt : )

Wat is jouw favoriete pretpark? En is dat hetzelfde pretpark als dat van je kinderen?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *