Hoe kies je de beste kinder winterjas?

Kinder winterjas

Het is herfst en buiten wordt het steeds frisser. Tijd dus voor warmere jassen! Sommige ouders gebruiken een zogenoemde tussenjas om de periode van zomer, via de herfst, naar de winter te overbruggen.

Maar op een gegeven moment is zelfs zo'n tussenjas niet meer genoeg.

Dan moet er echt een goede kinder winterjas komen.

Maar hoe kies je de beste kinder winterjas? 

Het aanbod is immers enorm!

Daarom hieronder 10 tips om je te helpen om de juiste kinder winterjas voor jouw kind te vinden.

Zo vind je de beste kinder winterjas voor jouw kind!

  1. Met stip op 1: kies een winterjas met reflecterende elementen. In de donkere dagen van de winter is goede zichtbaarheid essentieel. En als een jas van zichzelf al reflecterende elementen heeft, scheelt dat alweer allerlei losse accessoires zoals lichtgevende armbandjes. Die kun je natuurlijk ook nog wel gebruiken, maar de winterjas is dan in ieder geval van zichzelf ook al  uitgerust met veiligheids elementen.
  2. Denk goed aan de leeftijd en handigheid van je kind. Een Beertje Paddington-achtige jas, met van die leuke langwerpige knopen die je door een touwtje haalt om de jas dicht te doen is erg leuk. Maar is het handig voor jouw kind? 
  3. Let ook op het gewicht van een kinder winterjas. Sommige jassen zijn verrassend zwaar. Zeker als je een kind hebt dat graag en veel buiten speelt, kan zo'n zware winterjas behoorlijk in de weg zitten. Kies dan liever voor een lichtgewicht exemplaar.
  4. Stoffen jassen en mantels voor kinderen zien er vaak erg mooi en pittoresk uit, maar ze hebben één groot nadeel: als het regent worden ze flink nat, en drogen vrij langzaam. Een kinder winterjas van waterafstotend materiaal dat ook nog eens snel droogt is in de praktijk van alledag praktischer.
  5. Moet jouw kind nog in een speciaal kinderstoeltje in de auto? Dan is een langere winterjas voor je kind niet handig! Want dan is het heel lastig om het gordeltje vaste te maken. Hetzelfde geldt voor winterjassen die heel volumineus zijn van zichzelf.
  6. Als je kind naar school gaat is een ander aandachtspunt dat het handig is als niet 5 klasgenootjes exact dezelfde jas hebben. Om die reden kan het goed zijn om net even wat verder te zoeken naar een redelijk unieke winterjas. Dat voorkomt verwarring bij de kapstokken.
  7. Wil je een neutrale winterjas, of wil je echt een jongens winterjas of meer een klassieke meisjes jas? In deze genderneutrale tijden is dit goed om te overdenken.

Kinder winterjassen samengevat

Het belangrijkst bij de keuze voor een goede kinder winterjas is de vraag: 

'Is de jas praktisch voor het leven van alledag?' 

Een jas kan nog zo leuk zijn, als je elke dag 10 minuten druk bent om je kind in zo'n jas te hijsen, gaat de lol er snel vanaf.
Kies dus voor praktisch, veilig (met lichtgevende elementen) en tot slot voor leuk.
In die volgorde.

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Lees ook: Waar vind je leuke kinderkleding voor jongens van 14 en ouder? 

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *