De vrouw achter het blog: Novy

Je hebt het gevoel dat je ze kent, gewoon omdat je hun blogs bezoekt. 'Maar wie zijn eigenlijk de vrouwen achter het blog?' vroegen wij ons af.

Deze week een interview met Novy.

Novy werd geboren in 1971, is getrouwd met Henk, en moeder van Bo (8), Merlijn (6) en Loïs (1). Ze omschrijft zichzelf als: chaoot, flapuit, overdrijver, tekstschrijver en vinoloog.

Novy studeerde Nederlands en Journalistiek in Groningen en is de eigenaresse van tekstbureau Tekstief. Ze werkt voor vele opdrachtgevers (van journalistiek tot copywriting).

Wij vroegen haar het hemd van het lijf over haar blog Novy loopt over!

Wanneer ben je begonnen met bloggen?
In december 2008. Iets meer dan een jaar geleden dus.

Waarom begon je?
Ik was een paar maanden daarvoor ‘verslaafd geraakt’ aan een aantal weblogs, en al snel ontstond het gevoel: dat wil ik ook! En ik was heel benieuwd of ik het zou kunnen: volhouden, continuïteit brengen in het bloggen. Ik heb mezelf positief verrast.

Heb je een bepaald doel met je blog?
Nee. Het bloggen is een doel op zich.

Hoe zie je je toekomst als blogster?
Ik denk nooit zo ver vooruit.

Wat betekent bloggen voor jou?
Een uit de hand gelopen hobby. Elke vrije minuut ben ik met dat blog bezig. En bij alles wat er gebeurt sta ik met mijn camera in de aanslag en begint mijn hoofd onmiddellijk een verhaaltje te construeren.

Over welke onderwerpen schrijf je?
Anything.

Lezen je kinderen je blog?
Nee. Nog niet. Maar van mij mogen ze hoor. Ik zou me wel kunnen voorstellen dat ik langzamerhand wat minder (persoonlijke dingen) over hen ga schrijven, omdat ze dat misschien niet zo leuk vinden naarmate ze ouder worden.

Zijn er onderwerpen die je bewust niet aansnijdt?
Ik geloof niet dat ik onderwerpen schuw. Maar ik schrijf nooit (herkenbaar) over anderen dan over leden van mijn eigen gezin. En dan nog bevind ik me wel eens op een hellend vlak. Dan schrijf ik bijvoorbeeld dat mijn oudste dochter bang is om dik te worden en denk ineens: schend ik hiermee nu eigenlijk niet de privacy van mijn kind?

Waarom heb je voor Blogger gekozen, en niet voor bijv. web-log.nl?
Dat is geen bewuste keuze geweest. Een van de blogs die ik las was een blogspot-blog, en voor ik het wist zat ik daar ook. Ik heb geen idee: Maakt het wat uit eigenlijk? Misschien dat ik ooit nog wel eens een eigen domein wil. Gekoppeld aan de website van mijn bedrijf. Hoewel, misschien ook wel niet.

Is de layout/template van je blog belangrijk voor je?
Ja. Ik breng er veel tijd door, dus ik moet me er thuis voelen.

Wissel je vaak van layout? Waarom wel/niet?
Nee, dit is mijn tweede layout. Maar ik ben inmiddels wel weer toe aan iets nieuws.

Hoeveel bezoekers heb je per dag?
Gemiddeld 350. Soms ruim boven de 500, soms slechts 150: als ik meer dan 3 dagen niet blog storten de bezoekersaantallen meteen dramatisch in.

Maak je je druk om zaken als ‘pagerank’ en ‘linkpopularity’?
Neu. Althans, niet actief.

Streef je naar veel bezoekers?
Ja. Bezoekers vind ik leuk, reacties vind ik leuk. Ik hou van aandacht. Dat is ook een beetje de gedachte achter een publiek weblog natuurlijk: anders had ik net zo goed gewoon in een ouderwets dagboek kunnen schrijven.

Zo ja, hoe probeer je bezoekers te krijgen? Wat is je strategie?
Steeds leukere en betere stukjes schrijven.

Hoe komen je huidige bezoekers bij je? Zoekmachine? Links? etc.
Het grootste aantal via andere weblogs, waar ik gelinkt wordt, denk ik toch. Het is natuurlijk gewoon één grote zelfbevlekking, die logwereld. Maar dat is juist leuk.

Wat zou je andere moeders aanraden die een blog willen beginnen?
Doe het niet!! Haha, er zijn al zoveel blogs dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Wat vind je van advertenties op blogs?
Geen mening.

Bezoek je andere blogs?
Ja, fanatiek.

Waarom wel/waarom niet?
Ik ben heel nieuwsgierig van aard, ik hou ervan om kijkje te nemen in andermans leven. Blogs zijn veel leuker dan soaps op televisie, bijvoorbeeld.

Laat je 'comments' achter of ben je iemand die alleen leest?
Zeker laat ik comments achter: ik weet uit eigen ervaring hoe leuk het is om feedback te krijgen op wat je schrijft.

Heb je een favoriet blog?
Vanaf het eerste stukje dat ik van haar las ben ik fan van Susy schrijft, ik moet altijd enorm lachen om haar idiote invalshoeken. En ik hou ook erg van de schrijfstijl van Vita, Queen of smug. Maar eigenlijk verwijzen alle links op mijn blog naar favorieten

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *