Susy schrijft, de vrouw achter het blog: nu vooral op Twitter!

susy schrijftBen je op zoek naar het blog Susy schrijft?

Hieronder vind je een interview met Susy, de vrouw achter dat blog. Sinds het interview verhuisde Susy schrijft naar het Blogger platform. Haar laatste post daar is uit april 2017.

Je vindt Susy schrijft op Twitter.

De vrouw achter Susy schrijft

Je hebt het gevoel dat je ze kent, gewoon omdat je hun blogs bezoekt. 'Maar wie zijn eigenlijk de vrouwen achter het blog?' vroegen wij ons af. Daarom wekelijks een portret van de vrouw achter het blog!

Deze week de vrouw achter Susy schrijft! Susy, of Susanne werd geboren in Rotterdam in 1975 en woont sinds haar negende in Roermond. Ze is moeder van Olivia (4,5) en Tijl (2,5).

Overdag werkt Susy als financieel administratief medewerkster, maar 's avonds maakt ze het wereldwijde web onveilig en schrijft voor haar blog Susy schrijft. Ook heeft ze een column in het tijdschrift Kinderen.

Susy schrijft interview

Wanneer ben je begonnen met bloggen?

Toen ik in verwachting was van Olivia begon ik zo'n gezapige babyhomepage. Dat was in 2004. Leuk voor oma's en opa's, maar het beperkte wel een beetje de onderwerpen waar ik over wilde schrijven. Toen ik zwanger was van Tijl besloot ik een Echt Weblog te beginnen, en dat was in november 2006.

Waarom begon je met bloggen?

Ik wilde graag eens wat andere onderwerpen aansnijden dan alleen de kinderen. Ik las toen ook nog helemaal geen andere blogs, ben daarna pas in dat weblogwereldje gerold.

Heb je een bepaald doel met Susy schrijft?

Welnee joh. Ik doe maar wat. Echt waar. Het is de spreekwoordelijke uitlaatklep.

Hoe vaak blog je?

Meestal dagelijks. Maar tegenwoordig kan ik er soms wel een paar dagen tussen laten zitten. Gewoon. Uit luiheid.

Hoe zie je je toekomst als blogster?

Wereldvrede! Oh. Wacht. Dat was niet de vraag hè? Geen idee. Ik zie me dit nog wel een hele tijd doen.
Wat betekent bloggen voor jou?
Veel. Ik kan niet meer zonder. In bepaalde situaties in het daaglijks leven zit ik al zinnen te vormen en te bedenken hoe ik een ontzettend onzinnige gebeurtenis zo leuk mogelijk kan beschrijven.

Over welke onderwerpen schrijf je op Susy schrijft?

Whatever comes up. Van Tijl die over zijn spijkerbroek pist, tot avonturen in de sportschool en van idiote filmpjes tot verhalen over toen ikzelf nog jong en wild was.

Lezen je kinderen je blog?

Hoewel ze grenzen aan hoogbegaafdheid kunnen ze helaas nog niet lezen. Ze bekijken wel eens de foto's, maar geven verder nog de voorkeur aan de door Gerda Havertong gezongen kinderliedjes.

Zijn er onderwerpen die je bewust niet aansnijdt op Susy schrijft?

Achja. Natuurlijk. Er zijn altijd dingen die te privé zijn. Ik hou het meestal luchtig, grappig, oppervlakkig en chaotisch. En hee, daar heb je meteen mijn sterkste karaktereigenschappen!

Je hebt een punt.nl blog. Waarom heb je daarvoor gekozen?

Puur toeval. Toen ik eens rond ging kijken wat er allemaal was, kwam ik waarschijnlijk als eerste op een punt.nl-log. Ik wil het liefst nog steeds een Eigen Site, maar ben te onkundig om dat nu eens goed aan te pakken.

Is de layout/template van Susy schrijft belangrijk voor je?

Ja. In het begin schrééuwde mijn log je tegemoet. Roze, paars, knal! Nu hou ik het graag iets rustiger qua kleuren. Wit dus.

Wissel je vaak van layout?

Niet meer. Alleen de header. Ik hou van continuïteit en wil graag dat mensen meteen zien, 'Oh ja, ik ben bij Susy.' Is dat gek?

Hoeveel bezoekers heb je per dag op Susy schrijft?

Unieke bezoekers zijn er ongeveer zo'n 600 à 700. De pageviews lopen op gekke dagen wel eens boven de 1100. Meestal op de banaalste logjes.

Maak je je druk om zaken als 'pagerank' en 'linkpopularity'?

Om wát? Ik doe er niets voor in elk geval.

Streef je naar veel bezoekers op Susy schrijft?

Tuurlijk. Veel bezoekers wil toch elke logger? Al dat geschrijf op het internet, je bent toch een beetje exhibitionistisch bezig en als je dan geen publiek hebt, is dat best een beetje sneu.

Zo ja, hoe probeer je bezoekers te krijgen? Wat is je strategie?

Geen strategie. Ik merk wel heel duidelijk dat als je zelf een beetje laks in reageren bent bij anderen, dat er dan ook minder terugkomt. Ik ben dat best wel eens. Excuses mijn medeloggers.
Maar er blijft gelukkig altijd een gezellige harde kern reageren.

Hoe komen je huidige bezoekers op Susy schrijft? Zoekmachine? Links? etc.

Links op andere weblogs voornamelijk. Twitter doet ook veel tegenwoordig. En vandaag zag ik iemand die bij mij terechtkwam omdat hij/zij googlede op: ik hoor steeds een bonk uit de cv vandaan. Dusss.

Wat zou je andere moeders aanraden die een blog als Susy schrijft willen beginnen?

Niet bij mij reclame komen maken! Haha! Hm. Nouja. Ik hou niet van die standaard moederblogs over hoe geweldig alles is en hoeveel voedingen kleine Beppie vandaag gedronken heeft. Ik hou van af en toe een cynische ondertoon en wat zelfspot. Dus. Doe je best. En alsjeblieft, geen taalfouten, wél leestekens.

Wat vind je van advertenties op blogs?

Ik heb er twee staan. Eerder had ik er meer. Dan maakte ik stiekem een lekker dealtje met zo'n webshop. Mocht ik voor een x bedrag wat uitzoeken en zij een half jaar op mijn log. Ook daar ben ik wat lui in geworden en bovendien wil ik liever geen hysterische kleuren meer op mijn site.

Bezoek je andere blogs?

But of course!

Waarom wel/waarom niet?

Omdat ik hartstikke nieuwsgierig ben! Een beetje binnenkijken in andermans leven. En hun schrijfstijl bekijken, ideeën opdoen voor Susy schrijft, dat soort dingen.

Laat je 'comments' achter of ben je iemand die alleen leest?

Bijna altijd laat ik wel een reactie achter. Ik vind dat fijn, dus anderen ook. Schrijven voor slechts je moeder is gewoon niet zo bevredigend.

Heb je een favoriet blog?

Eén van de 1e logs die ik las, was van Octaview Ze bleek bij mij in de stad te wonen en een vriendin van een vriendin te zijn. Ze schrijft heerlijk, op een geheel eigen wijze.Verder hou ik een beetje van mensen die op dezelfde manier schrijven als ik. Met mijn humor, soms wat sarcasme, en af en toe lekker overdrijven. Dat leest prettig omdat dat dicht bij mezelf ligt. Loop maar eens door mijn linkslijstje. Dat staat overigens rechts....

Meer lezen van Susy: Susy schrijft op twitter!

Lees meer over het fenomeen Mamablogger!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *