Elektrische fietsen voor moeders?

elektrische fiets voor moeders

Ooit werden elektrische fietsen vooral geassocieerd met senioren die anders niet meer konden fietsen.

Maar anno 2017 is de elektrische fiets helemaal van dat image af. Hij wordt gebruikt door jong en oud. In 2016 was de e-bike al goed voor 29% van het aantal verkochte fietsen.

Ook voor moeders hebben elektrische fietsen veel te bieden.

Daarom een post over alle voordelen die een elektrische fiets heeft voor moeders!

Elektrische fietsen: wat ze jou als moeder te bieden hebben

1. Het maakt fietsen makkelijker

Een elektrische fiets maakt fietsen makkelijker. Nederlandse moeders staan er om bekend dat ze fietsen met een kind achterop de fiets, een kind voorop, boodschappen in twee fietstassen en dat ze dan ook nog even een plant vasthouden.

Een elektrische fiets maakt fietsen met zoveel gewicht net even wat makkelijker!

2. Elektrische fiets als je lichamelijke klachten hebt

Stel dat je na je zwangerschap en bevalling last hebt van bijvoorbeeld bekkenklachten. Of je krijg snel last van je stuitje als je fietst. Dankzij een elektrische fiets hoef je minder hard te trappen. Dat kan het verschil maken tussen niet kunnen fietsen, of wel, maar dan met trapondersteuning! De kans op zadelpijn is ook kleiner!

3. Elektrische fiets voor bakfietsen

Steeds meer bakfietsen zijn ook verkrijgbaar als elektrische fiets. En dat snap ik heel goed. In sommige bakfietsen passen wel 5 kinderen of meer. Je trapt je dan echt een ongeluk. En je zal maar net in Limburg wonen, of in een gebied met veel steile bruggen. Dan is trapondersteuning echt een must-have.

bakfietsmoeder

4. Elektrische fiets maak fietsen laagdrempeliger

Een elektrische fiets maakt je minder gevoelig voor de weersomstandigheden. Stel het waait buiten heel hard: dankzij trapondersteuning kun je toch prima fietsen. Dat maakt dat een elektrische fiets fietsen laagdrempeliger maakt. Ook bij slecht weer. En dat is weer goed voor je gezondheid en je portemonnee.

5. Elektrische fiets is beter voor het milieu van de auto

Een elektrische fiets heeft geen benzine nodig, en is bovendien milieuvriendelijker dan de auto. Daarnaast heb je met een elektrische fiets geen parkeerprobleem. Een fiets zet je veel makkelijker even ergens neer dan een auto.

Conclusie over elektrische fietsen en moeders

Elektrische fietsen hebben moeders veel te bieden! Ze maken fietsen makkelijker, en zijn goedkoper en makkelijker in het gebruik dan een auto.

Maar hebben ze genoeg gezondheidsvoordelen? Lees ook Scooter kopen en Elektrische fiets gezond?

Wat vind jij van elektrische fietsen? Zou je er eentje willen hebben?

Vergelijkbare berichten

12 reacties

  1. Om eerlijk te zijn vind ik ze nog wel een klein beetje voor senioren, of in ieder geval mensen die wat ouder zijn dan ik, maar ik zie ook de voordelen wel. Zeker als je het in plaats van een auto doet, dan scheelt het je uiteindelijk een hoop geld en is het ook nog gezonder.

  2. Fietsen is niet echt mijn ding (lees: ik ben gewoon te lui en pak liever de auto), maar zo'n elektrische fiets zou ik best willen proberen (als het goed weer is). Ik hoor er veel positieve meningen over!

  3. Ik snap dat voor mensen in steden, ... een elektrische fiets veel voordelen heeft. Ik ga enkel fietsen om mijn conditie te verbeteren dus dan is een gewone fiets beter natuurlijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *