Selfie maken: Professionele selfie tips voor mamabloggers

selfie maken
De allereerste selfie!

Wist jij dat de allereerst selfie gemaakt werd in 1839?

Ene Robert Cornelius stelde zijn fototoestel in, en rende toen snel naar de andere kant zodat hij op het moment supreme op de foto kwam.

Tegenwoordig is een selfie maken een stuk makkelijker geworden!

Dankzij smartphones.

Selfmaken: hoe maak je nou de perfecte selfie?

De belangrijkste les die ik van mijn kinderen leerde is dat je een selfie altijd van bovenaf moet nemen. Neem je de selfie met je smartphone op schoot, dan krijg je een dikke kop en een heleboel onderkinnen. Ik spreek helaas uit ervaring.

Professionele selfie tips voor mamabloggers

Als mamablogger weet je hoe belangrijk het is om authentieke en boeiende content te creëren. Een professionele selfie kan een geweldige manier zijn om een persoonlijke touch aan je blog toe te voegen en een band met je lezers op te bouwen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je selfies er professioneel uitzien en je blog naar een hoger niveau tillen.

1. Kies de juiste belichting

Belichting is alles in fotografie, en selfies zijn daarop geen uitzondering. Natuurlijk licht is je beste vriend. Probeer je selfie bij een raam te maken of ga naar buiten tijdens het gouden uur (de periode vlak na zonsopgang of vlak voor zonsondergang) voor het meest flatterende licht. Vermijd harde, directe zonnestralen die schaduwen kunnen creëren en je gezicht kunnen overbelichten.

2. Achtergrond is belangrijk

Let op je achtergrond. Een rommelige of drukke achtergrond kan afleiden van jou als onderwerp. Kies een neutrale, opgeruimde omgeving of een mooie buitenlocatie. Zorg ervoor dat de achtergrond jouw stijl en de sfeer van je blog weerspiegelt.

3. Gebruik de juiste apparatuur

Hoewel smartphones tegenwoordig uitstekende camera's hebben, kan een beetje extra uitrusting een groot verschil maken. Overweeg de aanschaf van een statief voor stabiliteit en een selfiestick voor betere hoeken. Een ringlicht kan ook helpen om je gezicht gelijkmatig te verlichten en ongewenste schaduwen te minimaliseren.

4. Let op je houding

Houding en expressie zijn cruciaal voor een goede selfie. Sta rechtop, ontspan je schouders en hou je kin lichtjes omhoog. Experimenteer met verschillende gezichtsuitdrukkingen – een natuurlijke glimlach werkt meestal het beste. Vermijd overdreven poses die geforceerd kunnen overkomen.

5. Kleding en make-up op je professionele selfie

Draag kleding waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Vermijd drukke patronen die kunnen afleiden. Wat make-up betreft, minder is vaak meer. Zorg ervoor dat je gezicht er fris uitziet, maar overdrijf niet. Een beetje foundation, mascara, en lipgloss kan al voldoende zijn.

6. Bewerken van je professionele selfie, maar met mate

Een beetje nabewerking kan je selfie naar een hoger niveau tillen. Gebruik bewerkingsapps om de belichting aan te passen, oneffenheden weg te werken en kleuren te verbeteren. Wees echter voorzichtig met filters en bewerkingen die je foto onnatuurlijk kunnen maken. Authenticiteit is belangrijk voor je publiek.

7. Experimenteer met hoeken en composities

Wees niet bang om te experimenteren met verschillende hoeken en composities. Neem foto's van bovenaf, van opzij, of probeer een close-up. Door te spelen met hoeken kun je ontdekken wat het beste werkt voor jouw gezicht en stijl.

8. De kracht van herhaling bij een professionele selfie

Neem meerdere foto's en kies de beste uit. Het is zeldzaam dat de eerste selfie de perfecte is. Probeer verschillende poses, gezichtsuitdrukkingen en instellingen. Je zult merken dat herhaling helpt om de perfecte foto te krijgen.

9. Wees zelfverzekerd op je professionele selfie

Zelfvertrouwen straalt door in je foto's. Onthoud dat het belangrijkste aspect van een professionele selfie is dat je jezelf laat zien zoals je bent. Authenticiteit trekt lezers aan en maakt je blog persoonlijker en boeiender.

Met deze tips ben je goed op weg om prachtige, professionele selfies te maken die je mamablog zullen verrijken. Onthoud dat oefening kunst baart, dus blijf experimenteren en plezier hebben met het maken van je foto's. Veel succes!

In onderstaande infographic vind je een handig overzicht met tips hoe je de perfecte selfie kunt maken
Succes!

Infographic

selfie maken

Leestip

selfie maken

Maak jij vaak selfies?

Vergelijkbare berichten

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *