Bloggen met je smartphone: zo doe je dat!

bloggen met je smartphone
Als mamablogger ben je vaak druk bezig met je gezin. En met je blog.

Veel mamabloggers bloggen thuis, vanaf hun computer. Maar stel dat je de hele dag op stap bent met je kind(eren). En je hebt eigenlijk geen tijd om achter de computer te zitten... Dat kan vervelend zijn, als je een post online wilt zetten. Regelmatig bloggen wordt dan een behoorlijke uitdaging.

Smartphones zijn de beste vriend van een Mamablogger!

Gelukkig kun je ook prima bloggen vanaf je smartphone! Stel je brengt bijvoorbeeld je kind naar zwemles. Vaak zijn zwemlessen te kort om tussendoor naar huis te gaan. Zulke wacht momenten kun je prima gebruiken om een blogpost te schrijven of te plaatsen met je mobieltje.

Bloggen met je smartphone: tips en tricks

  1. In de eerste plaats heb je natuurlijk een smartphone nodig. Dus niet zo'n supersimpel mobieltje waarmee je alleen maar kunt bellen. Een smartphone waarmee je kunt bloggen heb je al voor rond de 80 euro.
  2. Als je een WordPress blog hebt, heb je een WordPress app nodig.
  3. Heb je een Blogger blog? Dan mail je een post naar Blogger via go@blogger.com. Je moet wel eerst even je smartphone toevoegen. Hier wordt uitgelegd hoe dat moet. Maar je kunt ook de Blogger app installeren op je smartphone.
  4. Als je regelmatig blogt via je smartphone is het handig om een mobiel abonnement te nemen. Met prepaid ben je dan duurder uit.
  5. Gebruik je smartphone om leuke, bijzondere momenten en dingen vast te leggen. En upload die naar je blogpost. Iedere mamablogger moet foto's kunnen maken met haar smartphone!
  6. Check je comments en reageer. Als je een post hebt gepubliceerd gaan mensen (hopelijk) reageren. Ben je die dag veel onderweg? Dan is je smartphone je beste vriend! Gebruik je smartphone om je comments te controleren en te reageren.
  7. Deel je blogpost op social media met behulp van je mobieltje.
  8. Ontdek je een spelfout in je post? Geen probleem. Met je smartphone bij je hoef je niet te wachten tot je thuis bent om de fout te corrigeren.
  9. Krijg je ineens een leuk idee voor een post? Zorg dat je de app Evernote op je smartphone hebt staan. Daarin kun je makkelijk ideeën noteren

Handige smartphone apps

Er zijn nog veel meer handige smartphone apps! Die vind je hier.

Leestip

Wat is een content creator?

Gebruik jij je smartphone om te bloggen? En hoe?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *