Mamablogger: alles wat je weten wilt over mama bloggers!

blogger mama
Een mamablogger ook wel blogger mama genoemd.

Weet jij wat dat precies is?

Ik ben bijvoorbeeld een moeder met een blog, maar ben ik dan ook automatisch een mamablogger?

Mamablogger: wat is nou precies?

Als je op Wikipedia kijkt dan vind je daar geen definitie van een dit type blogger. Maar ze beschrijven wel wat een mamablog is:

'Een mamablog is een weblog waarop een 'blogger' berichten plaatst. Dikwijls gaat een mamablog 'over het gezinsleven. Enigszins lijkt het op een dagboek aangevuld met beeldmateriaal. '

Hoewel de Nederlandse Wikipedia het heeft over 'dikwijls,' is de Engelse Wikipedia duidelijker:

'Mommyblogs is a term reserved for blogs authored by women that are writing about family and motherhood, a subset of blogs about family-and-homemaking.'

Deze definitie lijkt het meest op wat de meeste mensen verstaan onder een mamablogger.

Namelijk een vrouw met kinderen die blogt over haar baby, kinderen en gezin.

Mamabloggers zijn populair

Mamabloggers zijn populair. Mamabloggers zitten in een fase van hun leven waarin ze veel nieuwe producten ontdekken en nodig hebben. Denk maar aan een babykamer, een wieg of kinderbedje, een kinderwagen of buggy, de juiste speen, hydrofiel luiers, rompertjes en nog veel meer.

En omdat vrouwen in dezelfde levensfase dezelfde met dezelfde vragen zitten, lezen ze graag de ervaringen van een mamablogger. Dat maakt dit type blogger interessant voor bedrijven.

Liever geen blogger mama?

Tegelijkertijd zie je op platforms als LinkPizza die bloggers en bedrijven bij elkaar brengt, ook wel eens dat een bedrijf specifiek zegt:

'Geen mamabloggers a.u.b.'

Daarnaast is er ook een grote groep vrouwen met kinderen die de term mamablogger benauwend en beperkend vindt. Zij willen om die reden niet zo worden genoemd. Zij zeggen, terecht, dat ze meer zijn dan alleen maar een moeder en dat de term daarom geen recht doet aan hun blog. Deze bloggers noemen zichzelf bijvoorbeeld liever een lifestyleblogger.

Soorten mamabloggers

Er zijn mamabloggers in alle soorten en maten. Hoewel je in het algemeen dus kunt zeggen dat een dit type blogger een vrouw is die blogt over haar kinderen en gezinsleven, zijn er daarbinnen verschillende categorieën, ook wel niches genoemd.

Wat heb je aan een blogger mama?

blogger mama
Een mamablogger heeft verschillende functies.

Mamablogger Herkenning

Allereerst biedt ze herkenning. Als jij worstelt met een opvoedingsprobleem, slapeloze nachten, of vraagstukken over de juiste luier dan is het fijn om te lezen dat je niet de enige bent. Gedeelde smart is halve smart. En soms vind je ook oplossingen bij zo'n mamablog.

Mamablogger biedt Informatie

Mamabloggers schrijven vaak ook over producten die uitprobeerden of kochten. Stel je bent op zoek naar een goede kinderwagen voor je baby, waarop je peuter ook kan meerijden. Dan is het handig als een collega moeder geschreven heeft over haar ervaringen. Er gaat niets boven de adviezen en tips van ervaringsdeskundigen.

Blogger mama: Contact

Als moeder kun je je soms wel eens geïsoleerd voelen. Ook daarin kunnen moederblogs een rol spelen. Zeker als je een mamablogger langere tijd volgt, wordt ze een bekende voor je. Als je dan ook nog regelmatig reageert, is de kans groot dat ze je antwoord geeft, en dit kan helpen tegen een gevoel van alleen zijn.

De mamablogger en blogger mama samengevat

blogger mama
Moeders met een blog zijn een betrekkelijk nieuw fenomeen. Ze kon pas ontstaan door de komst van het internet. Maar sindsdien zijn steeds meer moeders gaan bloggen en zijn mamabloggers niet meer weg te denken.
Wil je geld verdienen met je mamablog? Lees dan mijn post: Bovenaan in Google.
N.B. Inmiddels vind je steeds meer zogenoemde momfluencers op Instagram!

Waar vind je een mamablogger ?

Nou allereerst natuurlijk hier op de Mamablogs Lijst! Daarnaast verzamelen ze zich ook vaak op Facebook in speciale mamablogger groepen.
Ben jij een mamablogger? Of noem je jezelf liever content creator?

Leestips

 

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Wat maakt iemand een mamablogger voor jou?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *