Mamablog beginnen: 12 redenen om er eentje te beginnen!

mamablog
Vele vrouwen beginnen een mamablog en worden dus een zogenoemde mamablogger. En gelijk hebben ze! Want er zijn vele redenen om zo'n mamablog te beginnen. Lees maar mee!

Zoals ze zingen in de Disney film Aladdin: 'It's a whole new world, a new fantastic point of view!' En ik kan de wereld van het mamablog van harte aanbevelen.

Mamablog: 12 redenen om er eentje te beginnen

 1. Een mamablog biedt je een uitlaatklep voor al je emoties. Stel je peuter en kleuter maken steeds ruzie, en je wordt er gek van. Dan kan de gedachte: 'Ik kan hier een leuke post over schrijven,' helpen. Je neemt als het ware afstand van de vervelende situatie, en kijkt er met nieuwe ogen naar. En door die afstand kun je het ook meteen beter hanteren.
 2. Je blog wordt een waardevol tijdsdocument. Waarschijnlijk denk je bij veel gebeurtenissen en mijlpalen met je kind: 'Dit onthoud ik zeker!' Maar vergis je niet. Je vergeet toch veel. Dan kan je blog ervoor zorgen dat de herinneringen bewaard blijven.
 3. Sommige mensen houden een mamablog bij om zo familie, vrienden en kennissen op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in hun leven. Dat kan ook met een mamablog.
 4. Een mamablog is als een deur naar Moederland, waar andere moeders zijn. Dat kan zorgen voor een feest van herkenning, en vaak ook geruststelling: ik ben niet de enige.
 5. Mamablogs zijn hot! De commercie heeft de mamablogs ontdekt, en steeds meer moeders verdienen geld met hun blog. Dat komt omdat vrouwen vaak degene zijn die de beslissingen nemen over aankopen. Dat maakt ze interessant voor adverteerders. Een blog beginnen kan dus een uitstekende manier zijn om aan het gezinsinkomen bij te dragen. Zeker voor thuisblijfmoeders kan een mamablog wat dat betreft een uitkomst zijn. N.B. Tegenwoordig noemen veel bloggers zichzelf ook wel content creator of Blogger mama.
 6. Bij sommige dames blijven na de zwangerschap wat kilo's plakken. Een mamablog beginnen waarin je schrijft over je strijd tegen de kilo's kan erg ondersteunend werken. Dit geldt overigens ook voor andere uitdagingen, zoals vaker nee zeggen, zuiniger leven, minder kleding kopen etc.
 7. Je hoort nog eens nieuwe dingen, en blijft goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Als mamablogger blijf je automatisch goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
 8. Het is gewoon hartstikke leuk om te doen.
 9. Je kunt er een heleboel creativiteit in kwijt.
 10. Het is gratis als je gebruikt maakt van bijvoorbeeld het Blogger platform. Zo heb je een leuke nieuwe hobby, die ook nog eens geen geld kost. Alle informatie die je nodig hebt kun je bovendien ook gratis online vinden.
 11. Als je blog bekend wordt, kan het zomaar zijn dat bedrijven je producten gaan aanbieden om te testen en te bespreken op je blog.
 12. Als je omgeving je verhalen over je kind(eren) zat wordt, dan kun je altijd nog heerlijk over ze schrijven op je mamablog. Inclusief foto's natuurlijk.

Leestips

Heb jij een mamablog? Wat was jouw reden om er eentje te beginnen?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *