Mamablogs, en waarom zou je er eentje beginnen?

mamablogs
Wat zijn mamablogs?

Het is inmiddels zo'n 18 jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost schreef. Ik wist het toen niet, maar dat was een mamablog. In die tijd was de term nog niet bekend, maar terugkijkend voldeed mijn blog aan de kenmerken van zo'n blog. Ik was moeder, en ik schreef over mijn kinderen en ons gezinsleven. Tengewoordig ben je dan een mamablogger.

Tengewoordig zijn mamablogs een heus fenomeen, en er zijn er vele!

Misschien heb jij ook wel een mamablog.

Of overweeg je om een mamablog te beginnen!

Hieronder lees je alles over mamablogs wat je weten wilt.

Mamablogs: wat zijn het?

Dit zegt Wikipedia erover:

'Een mamablog is een weblog waarop een 'blogger' berichten plaatst. Dikwijls gaat het over het gezinsleven. Enigszins lijkt het op een dagboek aangevuld met beeldmateriaal.'

Technisch gezien klopt dit, maar de definitie doet geen recht aan de vele vormen en soorten mamablogs. Want er zijn er oneindig veel. In die zin kun je niet spreken van hét mamablog.

Mogelijke topics

Je hebt mamablogs in alle soorten en maten! Een blogger mama schrijft over bijvoorbeeld:

  • Bevallen
  • Zwangerschap
  • Lifestyle
  • Sport
  • Afvallen
  • Zuinig leven
  • Opvoeding
Maar de rode draad is altijd wel, dat de blogger moeder is, en dat toch wel 80% van het blog te maken heeft met het feit dat de schrijver moeder is.

Mamablog: wat is het niet?

Met andere woorden: je kunt moeder zijn, en een blog hebben, maar dat hoeft niet te betekenen dat het dús een mamablog is. Dat hangt af van de onderwerpen waarover je schrijft.

Hoe begin je een Mamablog?

Je begint een mamablog eigenlijk net zo als je een gewoon blog begint. Het belangrijkste verschil is dat je eigenlijk automatisch een zogenoemde 'niche' hebt. Een niche is zeg maar de focus van je blog, het onderwerp. Mamablogs hebben als niche.... mamablogs : )

De snelste, en makkelijkste manier om een (mama)blog te beginnen is met het Blogger platform. In 10 minuten maak je daarmee een mooi blog. En laat je niets wijsmaken: ook met Blogger blogs kun je geld geld verdienen als je dat wilt.

Waarom zijn ze zo populair?

Mamablogs zijn populair. Zowel onder vrouwen als onder bedrijven! Vrouwen houden van dit type blog omdat ze herkenning bieden en handige informatie van ervaringsdeskundigen.
Als mamablogger biedt een blog bovendien een prachtige manier om je gezinsleven vast te leggen. Herinneringen gaan niet verloren, maar krijgen een plaatsje op je blog.
Daarnaast hebben veel moeders ontdekt dat ze met hun blog geld kunnen verdienen. Zeker voor thuisblijfmoeders kan dit een welkome aanvulling voor het gezinsinkomen zijn.

Waarom bedrijven van mamabloggers houden

Als je kinderen krijgt gaat er een wereld voor je open. Zelfs als je niet veel wilt kopen, zijn er bepaalde dingen die je nodig hebt. Denk aan een commode, luiers, kinderbedje, babykleding etc. Dat maakt mamabloggers een interessante doelgroep voor bedrijven, zowel als consument als  marketingtool.
Als bijvoorbeeld een populaire moederblogger enthousiast schrijft over nieuwe hydrofiel luiers van een bepaald merk, dan kan het heel goed dat haar lezers die luiers gaan kopen.

Wil je geld verdienen met jouw mamablog? Lees dan hoe je bovenaan in Google komt!

Tot slot

Mamablogs zijn een populaire stroming/niche in Blogland. Zowel onder lezers als voor fabrikanten en bedrijven.

Een blog beginnen is gratis, en vraagt eigenlijk niet meer dan een beetje durf. Gewoon beginnen!

Leestips

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *