Waarom koffie een moeders beste vriend is!

Koffie!

Voor menig moeder is het letterlijk en figuurlijk een bakje troost. Daarnaast is koffie veel meer dan alleen maar een warm drankje. Het heeft ook een belangrijke sociale functie.

Denk maar eens aan Starbucks, bekend van hun koffie. Ze zijn niet voor niets een geliefde ontmoetingsplek voor vrouwen en hun kinderen. Starbucks figureert ook vaak in chicklit als ontmoetingsplaats voor moeders.

Lees nu 9 redenen waarom koffie een moeders beste vriend is.

9 x Waarom koffie een moeders beste vriend is

  1. Na een gebroken nacht, waarbij je meerdere keren je bed uit moest vanwege je kind(eren) kan een kopje 's ochtends vroeg helpen om goed wakker te worden.
  2. De geur van een kopje koffie ademt gezelligheid uit. Niet voor niets stralen de Douwe Egberts reclames knusheid uit.
  3. Koffie is niet duur en eenvoudig te zetten.
  4. Je hebt koffie in alle soorten en maten, dus er is voor elk wat wils. De één houdt van een Latte Macchiato, de ander houdt van een simpel kopje Illy koffie.
  5. Samen koffie drinken met andere moeders schept een band, en is bovendien een welkome kans om ervaringen uit te wisselen. Koffie is de smeerolie van moeder netwerken! Ik zou mijn wekelijkse maandagochtend koffie met twee collega moeders echt niet willen  missen. Inmiddels ontmoeten we elkaar al bijna 18 jaar elke maandagmorgen. Ik vind die ochtenden enorm waardevol, en een hele fijne start van de week.  En ik geniet van het kopje koffie dat er bij hoort.
  6. In de inleiding had ik het al over Starbucks. Starbucks heeft zich ontwikkeld tot een populaire ontmoetingsplek voor jonge ouders. Zeker op lange dagen, kan een kopje koffie bij Starbucks een welkome onderbreking zijn, en een kans om nieuwe energie op te doen.
  7. Een kopje koffie drinken kan een moment van rust zijn. Even een time out voor mama. Ik zou dan ook echt aanraden om er een 'moment voor jezelf' van te maken. Plan je kopje koffie zorgvuldig, en elke dag op hetzelfde tijdstip als het kan. Zo wordt het een gewoonte, en heb je elke dag een rustmoment.
  8. Last but least, koffie kan je alerter maken. Je moet natuurlijk niet helemaal high van de cafeïne worden, maar een beetje kan beslist helpen om je wakkerder te voelen.


Wel eens van de Coffee Nap gehoord?

Wist je wat een coffee nap is? Volgens wetenschappers voel je je hier heel goed door. Wat je doet is dit: je drinkt een kop koffie, en gaat dan 20 minuten liggen voor een powernap. Na 20 minuten krijgt de cafeïne effect in je lichaam en voel je je helemaal verfrist.
In dit filmpje leggen ze uit hoe zo'n coffee nap werkt!

Wat is jouw favoriete koffie?


Zie ook Koffiezettertje.

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *