Wanneer schoenen baby? Het antwoord!

babyschoenen
Wanneer kan een baby schoenen aan?

Het lijkt zo schattig. Een baby met schoentjes aan. Het is een vertederende aanblik. En die eerste schoentjes hebben vaak ook een sentimentele waarde. Sommige mensen vereeuwigen ze zelfs in brons!
Tegelijkertijd is het belangrijk dat babyvoetjes alle ruimte krijgen, en niet worden gehinderd in hun groei.  De botten in babyvoetjes zijn namelijk nog zacht en niet ontwikkeld. Ze moeten dus de ruimte krijgen om te groeien en niet ongewild in een bepaalde richting worden geduwd.
Met andere woorden:

Wanneer zijn schoenen voor een baby oké?

Wanneer schoenen baby?

Laten we beginnen met te zeggen dat baby's eigenlijk niet persé schoenen nodig hebben. En dat is eigenlijk heel logisch.
Want waarvoor gebruiken wij schoenen? Om onze voeten te beschermen als we lopen.
Lopen baby's?
Nee, meestal niet.
Gemiddeld gaan baby's zo rond de 12 maanden lopen. Soms iets vroeger, vaak iets later. Maar dat zou dus betekenen dat je het eerste jaar geen schoenen voor je baby hoeft te kopen. Sterker nog, baby's zijn in eerste instantie beter af zonder schoenen. Als een baby net begint te lopen kan hij of zijn met blote voetjes de grond beter voelen, en zijn evenwicht beter bewaren.

Babyschoenen: het allerbelangrijkste om op te letten?

Maar wat als je schoenen bij een baby zo leuk vindt staan? Of dat je baby steeds haar sokken verliest, en schoenen helpen daartegen? Dan kún je best babyschoentjes kopen zolang ze maar voldoen aan dit criterium:

Schoenen voor baby's moeten flexibel, soepel en zacht zijn. Zowel de zolen als de bovenkant.

Met andere woorden, de zelfgebreide babyschoentjes van oma zijn vaak prima! Maar ook online kun je geschikte babyschoentjes vinden. Bijvoorbeeld deze schoenen voor baby's op schoenen.nl:

 

Zoals je ziet beantwoord dit babyschoentje aan het belangrijkste criterium voor schoenen voor baby's: het is zacht en soepel! Extra voordeel is dat je baby ze dankzij de veters niet zo maar kan uittrappen.
Hieronder nog een voorbeeld van een babyschoen:

Wanneer schoenen baby: samenvattend

In principe hebben baby's geen schoenen nodig: ze lopen immers nog niet, en hebben daarom geen  bescherming aan hun voeten nodig. Maar als je uitgaat, kunnen babyschoenen wel helpen om de voetjes van je baby warm te houden. Laat je bij babyschoenen niet verleiden door hoe schattig ze zijn, maar kies voor zachte soepele schoentjes die de voeten van jouw baby alle ruimte geven. Dan zijn ze ook geschikt als kraamcadeautje!
En laat je baby thuis zoveel mogelijk zonder schoenen liggen/kruipen/wankelen ; )
Geraadpleegde bronnen onder andere: schoenen.nl, Firstcry Parenting, Sanford Health, The Guardian, Chicago Tribune, Best Walking Shoes Reviews, 24baby.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *