Pinksteren 2020: wat kun je coronaproof doen?

Pinksteren 2020Pinksteren 2020 is op zondag 31 mei en maandag 1 juni. Dat betekent een lekker lang Pinksterweekend. Normaliter gaan veel mensen er op uit tijdens de Pinksterdagen.

Maar het Pinksterweekend 2020 zal noodgedwongen anders zijn.

Pinksteren 2020 en de corona regels

Want ook al zijn veel corona maatregelen versoepeld, de volgende 2 regels spelen een belangrijke rol bij Pinksteren 2020:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Vermijd drukte

Wat blijft er dan over?

Pinksteren 2020: wat kun je coronaproof doen?

1. Wandelen 

Voor wandelen heb je alleen de natuur nodig. Woon je niet in de buurt van mooie parken of bossen?Fiets of rijd dan naar een gebied waar het wel mooi wandelen is. Op de site van Natuurmonumenten vind je aanwijzingen over veilig wandelen tijdens de corona crisis.

Tip: soms zie je op een parkeerplaats al dat het daar druk is. Kijk dan of er een andere ingang naar het bos/park/gebied is of rijd gewoon nog een stukje verder.

Er is zeker wel een rustige plek om te wandelen te vinden.

2. Picknicken

Vanaf 1 juni mag de horeca vanaf 12 uur weer open en kun je onderweg weer wat drinken of eten. Maar als het nou erg druk is, dan is picknicken een goed alternatief. Neem een picknickmand met lekker eten en drinken mee voor onderweg.

3. Fietsen tijdens Pinksteren 2020

Fietsen is net als wandelen een goede activiteit om te doen tijdens de coronacrisis. Ook hier geldt wel: zoek de wegen waar het niet druk is. Heb je geen idee waar je naartoe moet fietsen? Gebruik dan zogenoemde fietsroute knooppunten. Dat is net een speurtocht voor volwassenen, en ook leuk voor kinderen.

4. Geocaching

Geocaching is zoeken naar verborgen schatten met behulp van coördinaten op je smartphone. Je kunt dit zien als een wandeling/ speurtocht.

5. Kijk in je gratis huis-aan-huis krant voor uitjes Pinksteren 2020

Kijk ook eens in je gratis huis-aan-huis krant voor leuke ideeën voor Uitjes met kinderen voor Pinksteren 2020. Het voordeel van huis-aan-huisbladen is dat ze vaak activiteiten vermelden die laagdrempelig en in de buurt zijn.

6. Dierentuinen, musea en pretparken Pinksteren 2020

Om te zien welk pretpark of dierentuin tijdens het Pinksterweekend 2020 weer open zijn, kun je het beste even naar de website van dat park/dierentuin gaan. Daar vind je doorgaans de meest actuele informatie. Zie ook Grootste dierentuin Nederland.

Wil je niet uren in de rij staan in een pretpark? Lees dan eens mijn post over de Fastlane in Walibi!

Hieronder informatie van een dierentuin, museum en pretpark voor Pinksteren 2020. Deze informatie vind je dus simpelweg op hun website.

Burger's Zoo Pinksteren 2020

Burger's Zoo: sinds 19 mei weer open, maar reserveer wel een kaartje. Op het moment dat ik deze post schreef, was er nog voldoende plek:

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum is vanaf 1 juni elke dag geopend van 9 tot 17 uur. De Rijksmuseum winkel en Het Café zijn geopend van 9 tot 18 uur. Deze zijn voorlopig alleen toegankelijk met een entreeticket. De Rijksmuseumtuinen zijn voorlopig gesloten.

Efteling Pinksteren 2020

Tijdens Pinksteren is de Efteling geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Lees ook tips voor goedkoop naar de Efteling.

7. Lekker thuis blijven

Je kunt het Pinksterweekend 2020 natuurlijk ook gewoon lekker thuisblijven! Niks mis mee. Geniet van de vrije dag, en doe gewoon een dag lekker niets. Is het slecht weer? Ga dan gezellig een cake bakken, of kijk met de kinderen een mooie film of serie op Netflix.

Pinksteren 2020 samengevat

Pinksteren 2020 zal anders zijn dan andere jaren vanwege de coronacrisis. Maar we hebben in die zin geluk, dat de maatregelen per 1 juni flink versoepelen. En laat dat nou net Tweede Pinksterdag zijn!

Uiteindelijk kun je tijdens Pinksteren 2020 van alles ondernemen als je wilt, maar controleer van te voren even de openingstijden en reserveer indien nodig een kaartje.

Zie ook: Welk pretpark is geschikt voor jouw gezin?

Wat zijn jouw plannen voor Pinksteren 2020?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *