Bootreizen met kinderen

bootreizen met kinderen

Het is nog winter, en februari. Maar menigeen is al bezig met de zomervakantie! Met plannen maken en bestemmingen uitzoeken. Kortom: met de voorpret!

Ben jij op zoek naar leuke dingen om met je kind(eren) te doen? Denk dan eens aan een bootreisje. Voor kinderen zijn bootreisjes namelijk een groot avontuur! Het is immers niet elke dag dat je vaart over het water. Tenzij je toevallig een schipperskind bent natuurlijk.

Zo'n bootreisje hoeft niet groot te zijn. Voor kleine kinderen kan zelfs een overtocht met een pont al heel spannend zijn. Of een reisje door de grachten van Amsterdam.

Maar wil je graag wat langer en verder weg met een boot, overweeg dan eens een ferry reis.

Ferry reis met kinderen

DFDS Seaways biedt diverse boottrips aan! Ze beschikken over een uitgebreid routenetwerk. Je kunt kiezen uit de volgende overtochten:

  • Van IJmuiden naar NewCastle
  • Van Calais naar Dover
  • Van Kopenhagen naar Oslo
  • Van Stockholm naar Tallinn 
  • Van Karlshamn naar Klaipeda
    Van Zweden naar Litouwen
  • Van Kiel naar Klaipeda 

jack de piraat

MiniCruise voor gezinnen

Er zijn zelfs speciale Familie ferry reisjes. Tijdens de boottocht ontmoeten je kinderen Jack de Piraat. En ze kunnen spelen op de  kinderspeelplaats. En als ze daar zijn uitgekeken zijn er nog een bioscoop en een gamehall. Gratis toegang, en geen bioscoopbon nodig ; )

Dat is wel even wat anders dan een urenlange trip in de auto, met hangerige kinderen die om de haverklap vragen: 'Zijn we er al? Zijn we er al? Zijn we er al?' afgewisseld met: 'Is het nog ver?'

Als je een minicruise doet, dan is de reis zelf ook meteen de vakantie. Het gaat er niet om zo snel mogelijk op je bestemming aan te komen. De reis zelf is ook al genieten.

Boottocht met kinderen: waar moet je op letten?

Als je gaat varen is het verstandig om rekening te houden met zeeziekte. Oftewel misselijkheid. Zeker als je kind misselijk wordt van lange autoritten kan hij of zij gevoelig zijn voor zeeziekte. Zorg daarom voor droge crackers of mariabiscuits. Houdt ook rekening met obstipatie op vakantie.

Verder is het fijn om te weten dat ferry's zoals die van DFSD Seaways moeten voldoen aan allerlei veiligheidseisen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind zo maar overboord kan slaan. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je ze niet in de gaten moet houden.

En als Mamablogs is zo'n bootreisje heel geschikt om nieuwe ideeën op te doen voor je blog. Maak bijvoorbeeld een leuke fotoreportage van jullie reis, en plaats die op je blog!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *