Help, mijn kind heeft een coronakapsel! Tips en tricks!

kind coronakapsel

Sinds half december zijn de kappers weer dicht.

Dat betekent dat Coupe Corona weer hoogtij viert.
Veel mensen worstelen met hun kapsel. Zeker als je kort haar hebt, zul je normaliter zo om de zes weken naar de kapper moeten om het mooi in model te houden. Dus je haar wordt dan al snel slordig. Dat geldt zeker ook voor het haar van je kind.

Heeft jouw kind een coronakapsel, en ben je op zoek naar oplossingen? 

Hieronder vind je tips en tricks voor zowel jongenskapsels als meisjeskapsels.

Help mijn kind heeft een coronakapsel!

Laten we beginnen met de simpelste oplossing! En dat is: 

Omarm het feit dat je niet naar de kapper kunt met je kind, en maak van de nood een deugd. 

Dat wil zeggen, grijp deze periode aan om de haren van je kind lang te laten groeien. Ineens dient het feit dat je niet naar de kapper kunt met je kind een hoger doel: je bent op weg naar een mooi kapsel met langer haar.

Zelf knippen

Een andere optie is om zelf te gaan knippen. Er zijn diverse handige cursussen die je leren hoe je zelf haren kunt knippen.
Kinderkapsel

Tips en tricks voor de haren van je kind tijdens corona

  1. Ook al zitten de haren van kind niet mooi, wat je wel kunt doen is zorgen dat het schoon en verzorgd is. Houd dus vast aan de routine van regelmatig haren wassen, en val niet in de valkuil van denken: 'Ach wat maakt het ook allemaal uit, het heeft toch geen zin.' 
  2. Sommige gezinnen grijpen naar de tondeuze en 'gaan kaal'. Maar dit is een ingrijpende oplossing, die niet bij iedereen mooi staat. Wees hier dus voorzichtig mee.
  3. Gebruik een goede kwaliteit shampoo en cremespoeling zodat haren de juiste voeding krijgen, en niet droog of vet worden. Dat maakt een coronakapsel nog slordiger.
  4. Bij ons thuis zijn meisjeskapsels meer coronaproof dan jongenskapsels. Zowel mijn dochter als ik hebben lang haar. Als dat slordig zit, kun je het altijd nog opsteken of in een paardenstaart doen.
  5. En dan is er natuurlijk de optie van invlechten! Ingevlochten haar ziet er verzorgd en leuk uit, en je ziet er niets meer van dat er diverse kappersbeurten gemist zijn.
  6. Haaraccessoires kunnen veel doen om een coronakapsel te verbeteren. Je kunt ze gebruiken om haren te temmen en in model te brengen, en om een vrolijk kapsel te  creëren. Denk aan de beroemde diadeem van voetballer David Beckham.
    haardiadeem
  7. Koop extra sterke gel om haren letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden.
  8. Maak gebruik van petjes en mutsen. Een petje of mutsje kan wonderen doen voor een coronakapsel! Het verdoezelt haar dat wonderlijk zit, en kan erg leuk staan. Zoek op beanie voor leuke en dunne mutsjes die ook prima zijn voor binnen.

Handige producten om in huis te hebben voor de haren van je kinderen

Rubberen elastiekjes van Zenner voor invlechten

Een goede antiklit haarborstel

Een vrolijke beanie van dunne stof 

Goede shampoo en haar conditioner

De Cien shampoo en conditioner werden bijvoorbeeld ooit als beste getest door de Duitse consumentenbond. Je kunt dit online kopen bij de Lidl shop, of in een filiaal.

Een goede gel

De Gelkoning van gelkoning.nl raadt bijvoorbeeld deze gel aan:

Tot slot

Heeft jouw kind een coronakapsel? Zit zijn of haar slordig en onverzorgd? Onthoud dan dit: je bent niet de enige! Iedereen heeft dit probleem.
Het belangrijkste wat je kunt doen is zorgen voor een goede verzorging van de haren, zodat ze in ieder geval schoon en verzorgd zijn.
En gebruik verder de tips in dit artikel om er alsnog wat van te maken. Bovenstaande hulpmiddelen zullen je verrast doen staan met hun effecten!
Lees ook: Zelf haar knippen? Bezint voordat je begint.

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *