Wat hebben smartphones moeders te bieden?

smartphones

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

En zeker niet uit het leven van moeders.

Want smartphones zijn een makkelijke manier om als moeder bereikbaar te zijn. Want stel dat je kind onverwachts ziek wordt op de kinderopvang, of school. Dan is het fijn als de school of het kinderdagverblijf je kan bellen om te overleggen.

Daarnaast maken smartphones het leven makkelijker.

Laten we eens op een rijtje zetten wat smartphones moeders anno 2017 te bieden hebben!

Wat smartphones moeders te bieden hebben

Makkelijk en snel contact 

Smartphones zorgen voor een directe lijn met je kind(eren) of de verzorgers van je kinderen. Dankzij de smartphone ben je als moeder altijd bereikbaar. Dan kan soms ook juist een nadeel zijn, maar als het om kinderen gaat is het toch wel heel belangrijk.

Heb je oudere kinderen? Dan kun je via whatsapp heel makkelijk even iets overleggen met je kind, of zij met jou. Mijn jongste zoon appt mij bijvoorbeeld altijd even zijn nieuwste cijfer. Ik vind dat erg leuk, want zo kan ik meteen reageren. En mijn jongste dochter appt me soms als ze nog even met een vriendinnetje mee naar huis gaat. Zo weet ik dat ze wat later thuiskomt.

Smartphones: een bron van handige informatie

Smartphones zijn feitelijk mini computertjes, en in combinatie met internet geven ze toegang tot alle mogelijke informatie. En dat is vaak best heel handig. Zit je bijvoorbeeld te wachten tot je kind klaar is met zwemles? Dan kun je ondertussen best even op je smartphone kijken wat er de volgende dag op de agenda staat.

Handige apps

Behalve een laagdrempelige manier om contact te maken en informatie te vinden, maakt de smartphone het leven ook makkelijker dankzij allerlei apps. Zo is er de Cozi boodschappen app die je kunt delen met je hele gezin. Zo heeft iedereen de beschikking over het actuele boodschappenlijstje! Ideaal.


Een ander soort app die ik erg handig vind zijn de apps waarmee je menstruatie cyclus kunt bijhouden. En wat te denken van apps waarmee je kunt bankieren! Zo kun je altijd en makkelijk kijken wat je banksaldo is, en eventueel wat overboeken.

Er is nu ook een app voor het magister als je een kind op de middelbare school hebt!

Smartphone als foto toestel

Tegenwoordig heeft iedereen bijna altijd zijn of haar smartphone bij zich. Dat maakt de smartphone ideaal om snel een foto te maken van belangrijke momenten. Of als je baby voor het eerst lacht. Natuurlijk kun je een echte camera gebruiken, maar die heb je vaak minder bij de hand dan je smartphone.

Smartphones hoeven niet duur te zijn

Het leven is duur, en niet iedereen heeft een groot budget. Maar een goede smartphone hoeft gelukkig echt niet duur te zijn. Zelf ben ik al een paar jaar erg blij met mijn refurbished iPhone5c.

Maar als je voor een android smartphone gaat, kun je ook prima een nieuwe smartphone kopen. Een goed voorbeeld van een betaalbare smartphone is de nieuwe Huawei. De Consumentenbond omschrijft de Huawei als:


'Veel waar, voor een bescheiden bedrag'.

Op de website van de Consumentenbond vind je meer informatie over Huawei smartphones, en handige testinformatie.

Conclusie over smartphones voor moeders

Smartphones zijn superhandig om te hebben voor moeders, en natuurlijk ook vaders. Ze maken namelijk het dagelijks leven makkelijker en zorgen bovendien voor een goede bereikbaarheid.

En je hebt al een goede smartphone voor een bescheiden bedrag. Een budgetvriendelijke optie is een Huawei kopen.

Lees ook: Bloggen met je smartphone en Whatsappen via computer

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Is soms nogal een discussiepunt, altijd zo'n smartphone bij de hand. Maar ik maak er inderdaad heel veel foto's mee of zoek gauw iets op. Ben nu happy met een middenklasser Samsung, voor een eventueel volgende heb ik me nog niet in verdiept. I.v.m. mijn foodblog moet de volgende eveneens weer een goede camera hebben. En dat schijnt die Huawei ook te hebben. Dus wie weet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *