Kinderkleding: 4 stijlen

Prince George. Bron: wikipedia

Heb je het schattige Engelse prinsje Prince George wel eens gezien? Doorgaans draagt hij kleding waarin peuters een paar eeuwen geleden ook liepen.

Zo is hij altijd gekleed in een korte broek en zal dat waarschijnlijk doen tot zijn tiende.

Want dat was, en ís de gewoonte van de Engelse 'upper class'. En hoewel onze Nederlandse prinsesjes er tegenwoordig 'gewoner' uitzien droegen ook zij eerst jurkjes die zo leken te zijn weggelopen uit vroeger tijden.

Maar dit is slechts 1 mogelijke stijl om je kind te kleden. In deze post geven we je 4 mogelijke kledingstijlen voor je kind!

4 leuke kinderkleding stijlen

1. Klassieke, Engelse kostschool kinderkleding stijl

Deze stijl kenmerkt zich door kleding waarin de adel vroeger ook liep. Prince George uit Engeland is er een prachtig voorbeeld van.

Onderstaand setje is een namaakversie van de kleding die Prince William droeg in 1984, en recent zijn zoontje Prince George.

www.rachelriley.co.uk

 

2. Stoere stijl

Deze stijl vind ik zelf wat ordinairder. Kleding van Cool Cat is stoer, en vaak strak. Het is het tegenovergestelde van de bovengenoemde klassieke kinderkleding stijl. Op Cool Cat shirts staan vaak stoere teksten, en de rokjes voor meisjes zijn strak en kort.

 

3. Trendy stijl

Trendy kinderkleding van nu kenmerkt zich door soepele stoffen. Populair is kleding in zwart-wit. Opvallend zijn de tricot kledingstukken zoals hier onder van het merk Moodstreet.

4. Romantische stijl

De romantische stijl is vooral heel herkenbaar bij meisjeskleding. Hij bestaat uit wijde rokjes met tule en truitjes en shirts met kantjes en ruches.

Conclusie

Er is tegenwoordig zoveel keus op het gebied van kinderkleding dat het overweldigend kan zijn. In zo'n geval kan het helpen om voor je zelf een kledingstijl voor je kind te kiezen die je aanspreekt. Zo verminder je keuze stress!

Bronvermelding: de foto's van kleding zijn afkomstig van jayno.nl behalve het koninklijke setje!

Tip: kies voor kleding met knoopsgatenelastiek. Die kun je makkelijk aanpassen namelijk, zie ook verstelbare tailleband!


Wat is jouw favoriete kinderkleding stijl?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *