Water spelletjes top 10: voor een klein budget waterpret!

 

water spelletjes


Water spelletje
s zijn tijdloos, makkelijk en je kunt ze vrijwel altijd en overal doen! Zeker op warme of zelfs tropisch hete dagen zijn water spelletjes bovendien een fijne manier om af te koelen.

Top 10 water spelletjes

 1. Neem twee lege flessen. Bijvoorbeeld een lege Fanta fles, lege Ice Tea fles. Vul 2 flessen met water en geef er eentje aan elk kind. Laat ze tegenover elkaar gaan staan, en geef ze een bal. Het is de bedoeling dat ze elkaar fles omgooien met de bal. Degene die als eerste een lege fles heeft verliest.
 2. Je kent misschien wel die enorme sproeiers waarvan boeren gebruik maken om hun land te bewateren. Maar er zijn ook kleine sproeiers voor in je tuin. Mijn ouders hadden vroeger altijd een simpele sproeier, waarbij het water langzaam van links naar rechts boog. Mijn zusjes en ik hadden veel plezier met er overheen springen, er dwars doorheen rennen, en proberen onder de boog door te gaan. Het enige wat je nodig hebt is een tuinsproeier en een tuinslang. Ik heb het even opgezocht, en het was een zogenoemde zwenksproeier:

   

 3. Heb je nog ergens een langwerpig oud tafelzeil of lang stuk plastic? Zie ook doorzichtig tafelzeil. Neem dan wat groene zeep en water, en smeer daarmee het stuk plastic in. De kinderen kunnen dit gebruiken als een glijbaan.
 4. Water pistooltjes zijn niet duur, en daarom populair als water spelletje. Je kunt wat twijfels hebben over het feit dat het water pistooltjes zijn, maar kies gewoon voor vrolijk gekleurde pistootljes zodat duidelijk is dat het om een nep versie voor kinderen gaat.
 5. Neem een oude spons en doop die in een emmer met water. Twee kinderen gaan tegenover elkaar staan, en het is de kunst om te proberen de ander te raken door de spons te gooien. Als je meer kinderen hebt dan kun je dit ook spelen als een soort trefbal! Maar dan met een natte spons.
 6. Een ander leuk water spelletje is dit: neem een oud wasteiltje vul het met water, en leg op de bodem iets dat de kinderen eruit moeten vissen met hun mond. Let wel op dat dit niet iets is dat gevaarlijk kan zijn. Dus geen kleine knikkers of iets dergelijks gebruiken!
 7. In steeds meer steden hebben ze speciale plekken met 'bedriegertjes' oftewel sproeiers. Heb je zin in een leuk uitje met water spelletjes, kijk dan eens in je omgeving of er bij jou in eentje in de buurt is. Bij mij in de buurt zit er eentje bij een ijssalon! Dus na de waterpret, kun je de kinderen dan ook nog trakteren op een ijsje.
 8. Bellenblazen valt technisch gezien ook onder de water spelletjes. Je kunt een kant en klaar bellenblaas spel kopen, maar je kunt het ook zelf maken.
 9. Geef de kinderen een plastic beker, een grote emmer, en laat ze elkaar nat gooien met hun bekertje. Het is simpel, maar oh zo leuk!
 10. Zet een buitenzwembadje op! Die zijn onder andere te koop bij de Action of Kruidvat voor kleine prijzen. Blijf wel altijd in de buurt, en houd een oog je in het zeil.
Weet jij nog meer leuke water spelletjes die simpel en goedkoop zijn? Vertel het in de comments!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *