Kindvriendelijke tafel nodig? Hier moet je dan op letten!

kindvriendelijke tafel

Heb je een nieuwe tafel nodig? Een kindvriendelijke tafel om precies te zijn? Dan ben je op de goede plek!

Kinderen beïnvloeden de keuze van meubilair. Ook als je dat niet wilt....

Als je kleine kinderen hebt, veranderen vaak (noodgedwongen) ook je eisen aan meubilair.  Zelfs de meest doorgewinterde fan van eenvoudig, verantwoord houten meubilair in aardetinten wordt geconfronteerd met felgekleurd plastic speelgoed dat eigenlijk totaal niet past bij de woonstijl. En dat is vaak pas het begin. 

Als vanzelf geef je als ouders toch wat toe aan de wensen van je kind(eren).

En de smaak van kinderen is doorgaans niet sterk antroposofisch...

Afgezien daarvan speelt veiligheid een belangrijke rol. Een glazen tafel kan nog zo mooi staan, als je bang bent dat je kind er dwars doorheen valt, verlang je toch naar een veiliger model. Als ouder moet je regelmatig een compromis sluiten tussen je verlangen naar mooie dingen en je gemoedsrust.

Hieronder alle belangrijke punten voor een kindvriendelijke tafel.

Kindvriendelijke tafel? Dit is dan belangrijk

  1. Tafels met ronde hoeken zijn kindvriendelijk omdat  je kind zich er minder snel aan kan bezeren. Mocht je kind zich aan de hoek van de tafel stoten, dan maakt het veel verschil of die hoek puntig is of een zachte ronding.
  2. Kies voor een tafelblad dat tegen een stootje kan. Grenen tafels zijn bijvoorbeeld kwetsbaar. Als je er Hamertje tik op speelt, en regelmatig naast het speelgoed slaat, dan zal je grenen tafel deuken. Een betontafel op maat is een onverwoestbaar alternatief. Ook glazen tafels zijn niet ideaal voor een gezin met kinderen.  Ze zijn weliswaar makkelijk schoon te maken, maar het blijft glas en dus kwetsbaar.
  3. Er zijn speciale antibacteriële tafelbladen. Handig als je kind veel knoeit bij het eten, en het vervolgens vanaf de tafel oppeuzelt. Denk bijvoorbeeld aan Fenix tafelbladen.
  4. Een stabiele tafel is belangrijk. Avontuurlijke peuters gebruiken een tafel nog wel eens om zich aan op te trekken. In zo'n geval wil je natuurlijk wel dat de tafel stevig staat, en niet omkiepert door het gewicht van je kind. Tafels met 4 poten, op elke hoek één zijn doorgaans stabiel. Kies liever niet een tafel met maar 1 poot in het midden. 
  5. Een tafel met 4 poten is ook nog om een andere reden kindvriendelijk: er is dan lekker veel ruimte onder de tafel. Kinderen kunnen er een tent onder maken, of er lekker onder kruipen. Ik herinner me dat ik met met mijn zusjes een huis maakte onder de ronde tafel van mijn ouders. 
  6. Een tafel met banken is ideaal als je kind graag vrienden uitnodigt die dan onverwachts mee eten. Op zo'n bank kan er altijd nog wel iemand bij.

Geen budget voor een nieuwe tafel?

Stel dat je eigenlijk geen budget hebt voor een nieuwe, kindvriendelijke tafel. Zo lang de tafel veilig is, hoeft dat geen probleem te zijn. Je kunt in dit geval een goed tafelkleed kopen en dat over het tafelblad leggen. Zo kun je de tafel toch enigszins beschermen. 
Maar let op: kijk uit dat je kind het tafelkleed niet gebruikt om zich aan op te trekken...

Kindvriendelijke tafel: samenvattend

De ultieme kindvriendelijke tafel is veilig, stabiel, sterk en antibacterieel!

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Leestip: Kindvriendelijke vloeren: waar moet je dan op letten?

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *