Vrolijk je huiskamer op met een nieuwe salontafel!

Ik heb een salontafel met twee lagen: het tafelblad, en daaronder nog een ander blad. En daar weer onder zitten 4 rieten mandjes. Ik heb hem al een aantal jaar en hij bevalt heel goed. Vooral vanwege die handige rieten mandjes, waarin ik van alles kan opruimen.

Een leven zonder salontafel kan ik me dan ook niet voorstellen. Een salontafel 'doet' heel veel in een woonkamer vind ik.

Daarom ben ik enthousiast over onderstaand artikel van Sanne over salontafels!

Lees maar mee!

Vrolijk je huiskamer op met een nieuwe salontafel!

De salontafel staat nogal eens laag op het prioriteitenlijstje bij de inrichting van een nieuw huis. Kopjes zetten we zolang in de vensterbank, en de afstandsbediening leggen we gewoon op de bank. Maar de salontafel brengt veel méér dan alleen een praktisch meubel: je kunt er de woonkamer ontzettend goed mee aankleden en opvrolijken. Een paar tips!

De salontafel als stijlaccent 

Bij grote meubels, zoals de bank en eettafel, nemen we meestal niet zoveel risico: we kiezen een bank met een neutrale look zodat deze langer meegaat en met meer meubels combineert. Kleinere meubels, zoals de salontafel, zijn daarom ideaal om een woonstijl mee te benadrukken. Met een gouden tafel creëer je een extravagante design look; een tafel van hout en metaal zorgt voor een industriële uitstraling. Je kunt ook kiezen voor een opvallend en uniek accent in je zithoek: een boomstam, een mozaïek patroon, een glazen plaat gedragen door een luipaard beeld… Je zithoek krijgt er karakter mee!

Meer dan één 

In plaats van één grote salontafel kun je ook kiezen voor een salontafelset, of zelf bijzettafels combineren tot een speels geheel. Je zithoek wordt er extra gezellig van en krijgt een ruimtelijke uitstraling. Bovendien verplaats je zó een tafeltje naar die lekkere fauteuil in de hoek van de kamer.

Plek voor decoraties 

De salontafel is erg geschikt om aan te kleden met decoraties. Je kunt de tafel er zelfs op uitzoeken: een speels model met een extra blad, of gebruik één tafeltje voor decoraties en de andere voor koffiekopjes. Met kaarsenhouders, planten, beeldjes en fotolijsten maak je de salontafel nog meer tot het middelpunt van de zithoek – misschien zelfs van de woonkamer. Het zorgt voor veel sfeer en je kunt er echt een persoonlijke noot mee aanbrengen in je interieur.

Minimetamorfose 

Is je woonkamer toe aan een nieuwe look? Alleen al het veranderen van de salontafel kan een enorme invloed hebben op je interieur. Verplaats de oude tafel naar het speelhoekje van de kinderen en combineer de nieuwe tafel met kussentjes in dezelfde kleur of een nieuw, bijpassend vloerkleed. Zo kun je er weer even tegenaan!

Leestip: TV meubel met kinderbureau.

Wat voor type salontafel heb jij?

Bron afbeeldingen: Lumz.nl

Lees ook hoe je je huis klaarmaakt voor de lente!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *