7 Nuttige housewarming cadeaus + bonustip!

housewarming cadeau tips
Veel mensen vinden het leuk om een housewarming party te geven als ze zijn verhuisd.

En het is doorgaans de gewoonte dat je dan iets leuks meebrengt.

Maar ja, wat?!

Kim schreef onderstaand artikel over nuttige housewarming cadeaus!

Nuttige housewarming cadeaus? Hier kun je aan denken

Het is gebruikelijk om bij een housewarming een cadeau te geven. Maar helaas gebeurt het vaak dat zo’n cadeau vervolgens niet in de smaak valt of niet wordt gebruikt.
Dat is zonde!
Het kan helpen om een nuttig of praktisch cadeau te kiezen. Hoe beter je de smaak en wensen van de ontvanger kent, hoe eenvoudiger dat natuurlijk is.
Toch hopen we je op weg te helpen met deze tiplijst!

1. Stofzuiger

Het is nogal een groot cadeau, maar zeker erg praktisch: een stofzuiger. Met name als iemand voor het eerst op zichzelf gaat wonen, is dit een uitstekende keuze. Geef dit als speciaal cadeau, of vraag een groepje mensen bij elkaar om dit samen te geven.
Kies idealiter natuurlijk voor een kwalitatieve stofzuiger, bijvoorbeeld van Dyson. Zo’n draadloos design maakt stofzuigen eenvoudig en snel. Ook robotstofzuigers zijn in trek: nog iets om aan te denken.

2. Serviesgoed

Van borden tot kommen: ook serviesgoed is een praktisch cadeau. Het is tof om servies in de stijl van de ontvanger te geven. Misschien is het moois van Blond Amsterdam wel helemaal passend! Mocht je toch twijfelen, dan kun je juist ook voor een minimalistisch design gaan. Een tikkeltje saaier, maar toch wel een veiligere keuze.

3. Glaswerk

Naast serviesgoed denken we ook aan glaswerk. Waterglazen, wijnglazen en cocktailglazen: bedenk wat je het leukst vindt om te geven. Of probeer natuurlijk te achterhalen wat er nog mist in het interieur van de ontvanger. Dan zit je helemaal goed!

4. Meubels

Heeft degene die de housewarming geeft alle benodigde meubels al in huis? Grote kans van niet. Ook dit kun je uiteraard cadeau doen!
Wacht hier niet te lang mee, want dan is de kans groot dat hij of zij zelf al een zoektocht is gestart. Heel lang zonder eettafel kun je immers niet comfortabel leven. Van grote meubels, zoals de bank of het tv-meubel, tot kleine meubels, zoals een nachtkastje – denk goed na over de juiste keuze.

5. Planten

Kamerplanten zijn heel populair in huis! Dit is dan ook altijd een goed housewarming cadeau. Hoewel een plant misschien net iets minder nuttig is dan serviesgoed of een meubelstuk, is het alsnog wel een waardevolle toevoeging aan het interieur.
Sfeer is immers ook van belang! En een nieuwe woning mist vaak nog wat gezelligheid, dus een toffe plant is meer dan welkom. Geef er direct een passende plantenpot bij.

6. Onderzetters

Je kunt natuurlijk ook denken aan een klein cadeautje om te geven. Dit is tevens een optie! Een goede keuze? Neem leuke onderzetters mee. Voor thee, koffie of andere drankjes – onderzetters komen altijd wel van pas.

7. Fotolijstjes

Nog zo’n leuk decoratiestuk: een fotolijstje. Of het nu om een groot of een klein lijstje gaat, dat is aan jou om te bepalen. Stop er misschien zelfs al een foto of ander plaatje in. Zo kan het direct aan de muur!

Bonustip van mij voor housewarming cadeaus!

Dankjewel Kim voor dit handige artikel. Ik vind het vooral fijn dat er naast duurdere housewarming cadeaus ook budgetvriendelijke opties bij zitten. Zo is er voor elk wat wils.
Een tip die bij mij opkomt, is om ook gewoon aan mensen te vragen:
'Wat wil je graag hebben voor je nieuwe thuis?'
Op die manier weet je in ieder geval zeker dat ze er blij mee zullen zijn.
Sterker nog, zijn er geen speciale lijsten voor housewarming cadeaus net als voor als je gaat trouwen of een kind krijgt?
Op kadolijst.nl kun je bijvoorbeeld je wensenlijst registreren. Als je dan een housewarming party geeft, kun je mensen daarnaar verwijzen voor leuke ideeën! Dit kan ook op verlanglijst.online

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *