3 x Voorbereiden op komst baby

voorbereiden op komst baby
Als je zwanger bent, ga je je automatisch voorbereiden op de komst van je baby. Maar waar moet je zoal aan denken?

Rosanna zet 3 belangrijke dingen voor je op een rijtje!

Zo bereid je je voor op de komst van je kleintje

Ben je in verwachting?
Dan komt er een heleboel op je af! Sowieso je kindje, natuurlijk, maar voor dit er echt is ben je een maand of negen verder.
Gelukkig maar, want deze tijd heb je hard nodig om van alles te gaan regelen en om goed over dingen na te denken. Wat mag je daarbij zeker niet vergeten?

Nadenken over namen

Een belangrijke opdracht als toekomstig ouder krijg je al voordat je kindje er is: het is aan jou om het een naam te geven. Kindernamen kiezen is een belangrijke taak. De meeste toekomstige ouders beginnen direct wanneer de zwangerschap zich aandient na te denken over namen, terwijl anderen misschien al ruim voordat ze zwanger raakten goede jongens namen in hun hoofd hadden, of juist de naam voor een meisje al helemaal bedacht hadden.
Het uitkiezen van een naam doe je niet zomaar, je kindje moet er zijn of haar hele leven mee doen. Neem er dus de tijd voor, en wees ook niet bang om van gedachten te veranderen. Misschien heb je een heel rijtje met meisjes namen, maar staat dé naam er niet tussen.
Of had je al een leuke jongensnaam bedacht, maar begin je daar nu toch over te twijfelen. Probeer er niet te hard over na te denken, en laat het zijn beloop. Zoek zo nu en dan bewust naar namen, maar geef ze vervolgens ook de tijd om te landen. Die perfecte naam dient zich echt wel aan.

Aan de slag met het kamertje

Nog iets waar je mee aan de slag moet: het kamertje van de kleine. De meeste toekomstige ouders willen dit ruim voor de geboorte af hebben, zodat de kleine direct in het eigen kamertje terecht kan. Het is ook leuk, en in ieder geval iets tastbaars om te doen, terwijl het grote wachten is begonnen. Misschien moet er nog flink geklust worden, maar het kan ook zijn dat een likje verf en goede meubeltjes voldoende zijn.
 Neem er de tijd voor, maar zorg dat je niet met dikke buik en al nog van alles moet doen, dat geeft alleen maar stress.

Praat ook eens over de opvoeding

Nog voor de geboorte is het ook goed om eens over de opvoeding van de kleine na te gaan denken, en hier met je partner over te praten.
Dat begint al met hoe je met de baby om wilt gaan, denk aan zaken als wel of niet in jullie kamer slapen, borstvoeding en een eventueel strak ritme. Maar praat ook alvast over later.
  • Hoe wil je je kindje op gaan voeden?
  • Welke normen en waarden vind je belangrijk?
  • Wil je streng zijn, of juist niet?
Door hier nu al over na te denken en te praten, zet je de lijnen uit voor de jaren die komen gaan.

Je methodes aanpassen kan altijd, maar alvast een idee hebben is wel zo prettig.

Voorbereiden op komst baby: nawoord

Dankjewel Rosanna voor deze handige tips! Het is ook mijn ervaring dat een kindernaam soms als het ware een tijdje moet 'marineren' in je hoofd.
Aan de andere kant hoor je ook vaak dat ouders op het moment dat ze hun kind voor het eerst zien ineens De Naam weten. Bijvoorbeeld:

'Toen ik haar voor het eerst zag, wist ik: dit is echt een Esmé!'

N.B. Mijn man en ik hebben onze 5 kinderen Oud-Hollandse namen gegeven. Dat vonden we leuk... Maar in deze tijden waarin er veel gereisd wordt, zijn die Hollandse namen best lastig.

Zo woont onze dochter Maartje in Engeland. Ze wordt daar Martha genoemd, maar voor officiële documenten moet ze haar naam altijd uitspellen! En onze dochter Teuntje ging naar China! Daar konden ze echt niks met haar naam.

Wellicht een handig aandachtspuntje dus voor aanstaande ouders ; )

 

Je tip om van te voren over de opvoeding na te denken vind ik heel zinnig. Er zijn zoveel verschillende opvoedmethodes, dat het goed is om alvast te bepalen welke jou en je partner aanspreken.
N.B. Denk ook alvast na of je auto geschikt is voor een baby, of dat een gezinsauto beter zou zijn.
Hoe heb jij je voorbereid op de komst van je baby?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *