Gezinsauto - auto voor gezin

gezinsauto

In wat voor auto rijd jij rond? Heb je een echte gezinsauto?

Of een ander type auto die geschikt is voor kinderen?

Grote kans dat er kinderzitjes in zitten.

Als je kinderen hebt is een gezinsauto handig. Tenzij je in een stad woont waar het openbaar vervoer heel goed geregeld is. En zelfs dan kun je nog behoefte hebben aan een auto. Als je bijvoorbeeld iemand gaat opzoeken die een flink eind van je vandaan woont.

Hoewel je dan ook gebruik kunt maken van een service als Greenwheels. In dat geval huur je een auto.

Gezinsauto: minivan en station wagon

Er is zelfs een speciaal type auto dat geassocieerd wordt met moeders. Het is het model 'minivan'. Een vaak wat grotere, ruime auto. De 'stationwagon' is ook een populair model onder moeders.

Waar moet een gezinsauto aan voldoen?

  1. Een auto moet veilig zijn. Mocht er wat gebeuren in het verkeer, dan wil je dat je kinderen goed beschermd zijn. En dat de auto letterlijk en figuurlijk tegen een deukje kan.
  2. Je moet er makkelijk kinderzitjes in kunnen zetten.
  3. Je moet er makkelijk kinderzitjes weer uit kunnen halen. Zoals de maxicosi bijvoorbeeld.
  4. Ouderen kinderen moeten goed vastgemaakt kunnen worden met gordels.
  5. Door de punten 2 tot en met 4 is het belangrijk dat de auto ruim is. Zodat je gemakkelijk naar binnen kunt leunen om gordels vast te maken en te controleren.
  6. Naarmate je kinderen ouder worden, zie je dat de auto de functie van taxi krijgt. Betrouwbaarheid is dus ook een belangrijk criterium. Je wilt niet dat bijvoorbeeld het ontstekingssysteem ineens niet meer werkt, en je auto dus niet start. Geen idee wat het ontstekingssysteem is? Kijk dan eens op deze link naar onderdelenstore.
  7. Bergruimte. Als je kleine kinderen hebt, heb je meestal ook te maken met kinderwagens en buggy's. Als je naar de stad rijdt, dan neem je de buggy waarschijnlijk mee. Een goede bergruimte achter in de auto is dan noodzakelijk. Anders past de buggy of babyjogger er immers niet in.

Auto voor groot gezin: onze gezinsauto's door de tijd

Wij hebben een gezin van 7 personen, met 5 kinderen en hadden dus een auto voor een groot gezin nodig.

Gezinsauto 5 personen: Opel Astra

Wij hadden in eerste instantie een tweedehands Opel Astra. Daarin konden op de achterbank 3 kinderen. We hadden die gezinsauto destijds gekocht met het idee dat je in het laadgedeelte een bankje kon zetten voor nog meer kinderen. Maar dat bleek helemaal niet te kunnen.

Auto voor 7 personen: Renault Espace en Opel Zafira

Daarom kochten we vervolgens een tweedehands Renault Espace. Die was superhandig want je had voor twee stoelen, op de tweede rij drie plekken en op de achterste rij waren ook nog weer 2 stoelen. Hieronder zie je de achterkant van deze auto voor 7 personen:

auto voor 7 personen

Dit was tijdens een kinderfeestje voor mijn oudste dochter met Harry Potter thema. De auto was ook erg handig om de kinderen na het feestje weer naar huis te brengen.

Maar helaas kreeg deze auto voor 7 personen kuren en stonden we er steeds vaker mee langs de kant van de weg. Dus kwam er een andere auto voor 7 personen: een Opel Zafira.

auto voor 7 personen

Weer auto voor 5 personen

Toen er een aantal kinderen het huis uit ging, kozen we weer voor een auto voor 5 personen. Een Renault Kangoo. Hij heeft 5 zitplekken, maar het fijne aan deze auto is dat er een fiets achterin kan. Als er eens een kind ergens strandt met de fiets, dan kunnen we dat kind inclusief fiets ophalen.

Auto gezin: Ik wil geen truttige auto!

Veel vrouwen balen eigenlijk van zo'n degelijke gezinsauto. Niets zegt zo: 'Ik ben een moeder!' als een minivan. Maar een leuk kleurtje kan een stationwagon of minivan een oppepper geven.

Leestips

Wat voor gezinsauto heb jij? En hoeveel personen kunnen er in jouw auto?

 

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *