Zelf een bureau maken voor een klein budget

Zelf bureau maken

Zo gauw je kind kan knutselen en tekenen, wordt het leuk voor hem of haar om een bureau te hebben op de slaapkamer. Je kunt een bureau kopen, maar je kunt ook een bureau maken.

In deze post vind je tips en tricks voor mensen voor een bureau maken met een klein budget.

Zelf een bureau maken voor een klein budget

Een bureau is in haar meest basic vorm een grote plank, die aan weerszijden ergens op steunt. Met die wetenschap kun je manieren bedenken om zelf een bureau te maken.

1. Plank tussen twee wanden op 2 steunen

Mijn eigen bureau is een plank die aan de zijkanten op twee planken rust. Het voordeel van deze methode is dat ik geen kostbare vloerruimte verlies aan poten. Bovendien benut ik de ruimte op deze manier optimaal.

Voor deze methode moet je dus wel net genoeg handigheid hebben, om aan de wanden twee planken te kunnen bevestigen waar je bureau plank op rust.

2. Geïnspireerd op Ikea: plank op twee ladekastjes

Laat het maar aan Ikea over om een supersimpele methode te hebben om een bureau te maken. Je kunt de benodigdheden voor de bureau bij hen kopen, of je eigen variant maken. Het enige wat je nodig hebt is:

  • 2 ladenkastjes van ongeveer 75 cm hoog
    Zelf bureau maken
    Ladeblok Alex bij Ikea: 60,-
  • 1 plank die als het bureau dienst kan doen
Zelf bureau maken
bureaublad 74,- bij Ikea 140x60 cm

Bonustip: creëer extra ruimte met een ladekastje óp het bureau

Creëer extra ruimte op het bureaublad met een klein ladekastje. Bij de Action vind je hele goedkope kleine ladekastjes. Door out of the box te denken, kun je ze gebruiken om extra ruimte om een bureau te maken. Zet ze niet op de grond, maar op het bureau!
zelf bureau maken
3,95 bij Action

Het mooie aan dit ladekastje van de Action vind ik dat je eronder ook nog ruimte hebt voor papieren!

Zelf bureau maken samenvattend

Zelf een bureau maken hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Met een simpele plank en een paar staanders kom je al een heel eind. Let uiteraard altijd wel op het veiligheidsaspect. Kinderen klauteren graag op dingen. Zorg dat een bureau daar tegen bestand is. Lees ook eens Bureau meisjeskamer en mijn post over je bureau verhogen.

Wil je niet zelf een bureau maken? Dan kun je uiteraard ook eens kijken bij kringloopwinkels voor budgetvriendelijke bureau's.

Iets kleins knutselen? Lees dan vliegtuig vouwen van papier.

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *