Middelbare school bureau kiezen voor je tiener

middelbare school bureau
Veel ouders kopen een laptop of computer voor hun kind als hij of zij naar de middelbare school gaat. Tegenwoordig kun je als middelbare scholier niet meer zonder een computer. Huiswerk, lesroosters, het  magister, het gaat allemaal digitaal.

Bureau middelbare school? Een goed bureau is belangrijk

De overgang van de basis- naar de middelbare school is vaak ook het moment waarop de kinderkamer wordt aangepakt. En één van de belangrijkste elementen is dan het bureau. Want het bureau is een belangrijke plek: er moet immers huiswerk aan gemaakt worden.

Mijn kinderen zitten inmiddels allemaal op de middelbare school, of zijn er zelfs alweer af. En wat ik heb geleerd is dat een bureau voor een middelbare scholier aan 3 belangrijke dingen moet voldoen:

  1. Ze moeten er huiswerk aan kunnen maken.
  2. Er moet een computer op kunnen!
  3. Het is handig als er opbergruimte in zit.
  4. Het moet de juiste hoogte hebben. Zie ook bureau verhogen.

Vooral punt twee is belangrijk, zal je tiener je ongetwijfeld vertellen ; )

Tip: een bakkersrek oogt leuk en biedt ruimte voor van alles en nog wat!

Hoe kies je een goed middelbare school bureau?

Omdat je tiener zowel op de computer zal werken, als ouderwets 'op papier' huiswerk zal maken is het belangrijk dat een computer bureau ruimte biedt voor beide. Tegelijkertijd speelt de grootte van het bureau natuurlijk ook een rol. Veel tieners hebben immers relatief kleine slaapkamers.

Hieronder zie je 3 voorbeelden van mogelijke middelbare school bureaus:

Zoals je ziet is er voor elk wat wils. Het bovenste bureau biedt lekker veel werkplek, maar heeft als nadeel dat het veel plek in neemt. Voor wie klein behuisd is, zal bijvoorbeeld het middelste computer bureau handiger zijn.

En de keukentafel dan?

Sommige tieners vinden het fijn om in de keuken hun huiswerk te maken, aan de keukentafel. Het ligt erg aan je kind of dit geschikt is. Want in de keuken is het vaak meer onrust en geluid. Je kunt je afvragen hoe goed je kind zich daar kan concentreren op zijn huiswerk. Dus hoewel de keukentafel kan, is een computer bureau wat mij betreft toch de betere optie.

Computer middelbare school bureaus vergelijken

Wil je snel en makkelijk een computer bureau vergelijken op prijs, populariteit, en nieuwheid dan kun je kijken op de gespecialiseerde vergelijkingssite voor meubels furn.nl.

Daar krijg je een handig overzicht van wat er te koop is op het gebied van computer bureaus en je kunt prijzen vergelijken.

N.B.

Om iets terug te doen voor de aarde plant Furn 1 boom voor elk verkocht meubelstuk!

bureau

Bureau middelbare school: wat mijn kinderen hadden

Mijn kinderen hadden overigens een middelbare school bureau van Ikea. Dat bestond uit een witte plank, aan 1 kant een ladenblok en aan de andere kant 2 poten. Zie ook mijn post Bureau meisjeskamer. Het ladenblok zorgde voor de nodige bergruimte, en er was goed plek voor een computer op het bureau.

Update 2024

Bij mijn studerende kinderen staat tegenwoordig hun computer/laptop centraal op hun bureau. Daarmee maken ze hun huiswerk en werken ze aan school en studie.

Leestips

Heeft jouw kind al een middelbare school bureau? En wat voor soort?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Een goed bureau is zeker belangrijk inderdaad! Hij moet sowieso groot genoeg zijn om je huiswerk op te maken. Ik heb ook een bureau van Ikea. Die zijn relatief goedkoop en toch heel mooi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *