Moedermelk sieraad in Nederland - placenta sieraad of navelstreng

moedermelk sieraad
Een moedermelk sieraad is een bijzondere manier om een periode in je leven vast te leggen.

Het is een sieraad met daarin een stukje van je DNA.

Je krijgt dan bijvoorbeeld een ring, of ketting waarin je moedermelk verwerkt is.

Hoe worden moedermelk sieraden gemaakt?

Omdat moedermelk een natuurproduct is, kan het gaan rotten. Het is dus nog niet zo eenvoudig om moedermelk sieraden te maken. Toch is het verschillende mensen gelukt. Een algemeen recept vind je niet zo gauw, omdat de makers van moedermelk sieraden hun aanpak willen beschermen. Maar ze werken onder andere met hars of email. Behalve moedermelk sieraden zijn ook sieraden met daarin as, haartjes, navelstreng of placenta populair.

moedermelk sieraad

Moedermelk sieraden zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt denken aan hangers, bedeltjes, armbandjes, oorbellen, broches etc.

moedermelk sieraad

Placenta sieraad

Net zoals een moedermelk sieraad is een placenta sieraad ook een manier om een speciale verbinding met de geboorte van je kind te behouden. Hieronder een aantal mogelijkheden op het gebied van een placenta sieraad. Deze zijn trouwens ook geschikt voor een navelstreng sieraad.

Placenta sieraad zonder placenta erin

Maar eerst: je kunt ook een 'gewoon' placenta sieraad kiezen. En daarmee bedoel ik een sieraad zonder dat de placenta erin wordt verwerkt. Op Etsy vind je bijvoorbeeld onderstaand placenta hanger.

placenta sieraad

Dit is dus gewoon een handgeschilderde placenta. Er is geen organisch materiaal verwerkt in dit placenta sieraad.

Placenta hanger

Een stukje bewerkte placenta kan worden ingekapseld in hars of glas om een ​​mooie hanger te maken. Dit kan worden gedragen aan een ketting als een symbolisch en persoonlijk sieraad. Hieronder zie je een placenta sieraad in de vorm van een placenta mandala:

placenta sieraad
Bron: From bump to babies

Placenta bedel

Een klein stukje placenta kan worden ingekapseld in een bedel en worden toegevoegd aan een armband of ketting als een betekenisvolle herinnering aan de geboorte.

Placenta ring

Een stukje placenta kan worden verwerkt in een ring, misschien in combinatie met andere edelstenen of materialen, om een uniek en symbolisch stuk te creëren dat altijd herinnert aan de geboorte.

Placenta sieraad met geboortesteentje

Het stukje placenta kan worden gecombineerd met de geboortesteentjes van de baby en worden verwerkt in een hanger, armband of ring voor een extra persoonlijk tintje.

Placenta gedenksieraad

In plaats van een traditioneel draagbaar sieraad, kan de placenta ook worden verwerkt in een decoratief object. Denk bijvoorbeeld aan een presse-papier, een sleutelhanger, of zelfs een kunstwerk om thuis te bewaren als gedenkteken.

Placenta afdruk sieraad

Er kan ook een afdruk van de placenta worden gemaakt in klei of metaal, en die kan vervolgens worden verwerkt in een sieraad. Zoals een hanger of bedel, om de unieke vorm en textuur van de placenta vast te leggen.

Navelstreng hanger

Hieronder een voorbeeld van een hanger waarin een stukje navelstreng is verwerkt:

Bron: Beyond the WillowTree

Belangrijk

Het is belangrijk om samen te werken met een ervaren en professionele sieradenmaker die ervaring heeft met  biologisch materiaal en die de juiste technieken en materialen kan gebruiken.

Moedermelk sieraden in Nederland

Ben jij op zoek naar een moedermelk sieraad? Hieronder vind je een overzicht van Nederlandse makers van dit soort sieraden.

Lees ook mijn post over een bedelarmband.

Samenvattend

Er zijn tegenwoordig diverse manieren om moedermelk sieraden, placenta sieraden of navelstreng sieraden te maken. De prijzen vallen me erg mee: rond de 100 euro. Dit worden ook wel DNA sieraden genoemd.
Bron afbeelding bovenaan post: AMogavero, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

en AMogavero, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

 
Wat vind jij van het idee van moedermelk sieraden?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *