Kinderkleding inspiratie lente en zomer 2018

kinderkleding shoppen

Het is een bekend fenomeen onder moeders: vroeger ging je kleding shoppen voor jezelf, nu kom je steeds vaker thuis met kleertjes voor je kind(eren).

Waarom moeders meer voor hun kinderen kopen dan voor zichzelf

En dat is ook niet zo verwonderlijk als je er over nadenkt. Want hoewel je eigen kledingmaat meestal niet meer verandert, groeien kinderen om de haverklap uit hun kleren. Dus wat moet je dan als moeder? Juist: nieuwe kleertjes kopen.

Het is een 'tough job' maar iemand moet het doen ; )

Lente en zomerkleding: wat is er zoal te koop?

Nu de lente officieel is gestart, is dat een goed moment om je oriënteren op kinderkleding voor het zomerseizoen. Dat kun je doen door te gaan winkelen, maar je kunt ook kijken op internet. Zeker voor moeders met een volle agenda zijn webshops wat dat betreft een uitkomst. Je kunt in alle rust kijken wat er te koop is, zonder dat je je op een zaterdagmiddag in een overbevolkte H&M hoeft te wagen.

Je bestelt, en past de kleding in alle rust in je eigen woonkamer. Hier onder een paar voorbeelden van de nieuwe zomerkleding voor kinderen.

N.B. Je kunt kleding eenvoudig personaliseren met transfer papier. Lees ook t-shirt bedrukken!

Jongenskleding, meisjeskleding en unisex kleding

Een van de opvallende dingen van kinderkleding anno 2018 is dat je nog steeds kunt kiezen voor zogenoemde meisjes- en jongenskleding, maar dat er ook hele collecties zijn met unisex kleding. Dat wil zeggen, kleding die als het ware genderneutraal is. Zowel meisjes als jongens kunnen deze kleding dragen. De Hema heeft zelfs bewust de aanduiding meisjes/jongenskleding uit hun labels verwijderd.

Kortom: het staat je vrij zelf te bepalen wat je je zoon of dochter aantrekt.

Kinderkleding inspiratie lente en zomer 2018

Voor meisjes:

 

Voor meisjes kun je gaan voor klassiek schattig zoals het lieve roze jurkje hierboven. Maar ook een stoerdere look is mogelijk. Het korte spijkerbroekje van Nop hierboven is bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf maat 104 t/m 152.

Voor jongens:

 

Anno 2018 zijn er nauwelijks nog regels voor wat wel of niet kan. Je kunt je kind kleden in een klassieke stijl, met bijvoorbeeld de blauwe polo hierboven. Of kiezen voor een nonchalante look met een simpel t-shirt met print.

N.B. Kies voor broeken met knoopsgatenelastiek. Die zijn makkelijk smaller en wijder te maken namelijk, zie ook verstelbare tailleband.

Bron afbeeldingen: Jayno.nl

Leestip Kinderkleding: 4 stijlen

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ik ben 1 van die moeders die altijd heel veel leuke dingen koopt voor de kinderen. Mijn kinderen zijn mijn eerste prioriteit. Laatst kocht een heleboel O Neill kleding. De kinderen waren zo blij ermee. Als de kinderen blij zijn, is de moeder dan ook blij. Ik denk dat elke moeder dat heeft. Deze kinderkleding zijn echt hip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *