Moederdag 2023 inspiratie: 5 praktische ideeën

moederdag
Op 14 mei 2023 aanstaande is het Moederdag 2023!

De dag waarop menigeen zijn of haar moeder een cadeautje geeft.

Veel moeders zijn zelf ook dochters! Dat betekent dat je niet alleen Moederdag ideeën nodig hebt voor jezelf, maar ook voor jouw moeder.

Vind jij het lastig om te bedenken wat je graag wou krijgen op Moederdag? Hieronder een lijst met inspiratie en ideeën voor Moederdag.

Moederdag 2023 inspiratie

  • Wereldvrede.
  • Kinderen die nooit meer ruzie maken.
  • Dat je kinderen spontaan het hele huis opruimen. En schoonmaken.
  • Liefde van je kinderen.
  • Een fijne dag vol mooie momenten.
Bovenstaande Moederdag wensen zijn mooi, maar niet altijd even realistisch. Daarom hieronder ook een lijst met praktische Moederdag cadeautips!

Moederdag 2023 praktische cadeautips

1. BabylissPro

Een BabylissPro krultang of juist een steiltang. Hieronder een voorbeeld van de geweldige warmeluchtborstel van Babyliss Pro waarmee je snel en makkelijke mooie krullen in je haren kunt maken.
Deze BabylissPro borstel heeft 2 standen en een lekker lang snoer van 2,7 meter. De BaByliss Pro Blue Lightning BAB2620E heeft een diameter van 34mm.

Laat je kinderen krullen in je haren maken voor Moederdag

Heb je handige kinderen? Laat ze dan kappertje met jouw haren spelen met de nieuwe BabylissPro. Mijn dochter maakt bijvoorbeeld regelmatig krullen in mijn haren met behulp van de beroemde sokkenmethode!
Hieronder zie je mij met sokken in mijn haren die krullen opleveren:
Handig voor wie geen Babyliss heeft.

Liever gladde haren?

Houd je juist van gladde haren? Dan kun je bij Babyliss ook terecht voor een zogenoemde straightener:

2. Een bosje bloemen

Een boeket bloemen blijft populair, maar helaas zijn bloemen niet bepaald duurzaam. Behalve een tulpenboeket! Dat is dan weer prima om te geven in de maand mei.
Wil je bloemen geven of krijgen, maar dan wel duurzaam? Dan kun je bijvoorbeeld bij de Action terecht voor leuke bosjes kunstbloemen. Hieronder zie je mij met zo'n eeuwig bloeiend boeketje:
 Een andere populaire optie is tegenwoordig gedroogde bloemen.

3. Een geurtje

Een geurtje in de vorm van een flesje parfum is ook een populair Moederdag cadeau. Het probleem is alleen wel dat dit heel persoonlijk is. Zelf zou ik me hier dus niet aan wagen, tenzij 'moeder' specifiek om een bepaalde geur heeft gevraagd. Koop in dat geval ook echt díe geur.

4. Een cadeaubon

Ja, ik weet het, een cadeaubon is niet zo leuk om te geven. Maar het is wel een cadeau waar iedereen wat mee kan. Ik word tenminste altijd weer blij van een Hema cadeaubon of een Action cadeaubon. Zo'n bon komt altijd wel een keer op.

5. Een belevenis

Helemaal van nu: geen dingen geven maar ervaringen. Het is tegenwoordig een officieel 'ding' om Herinneringen te maken.
Houd jij van dingen doen? Geef dan in plaats van bijvoorbeeld een BabylissPro een bon voor een high tea. Er zijn allerlei cadeaubonnen voor belevingen te koop!
Ben je van het avontuur? Of houdt jouw moeder van avontuur? Dan kun je ook een ballonvaart boeken of zo.

Moederdag cadeau idee oma: Geef het cadeau van je gezelschap

Als jonge moeder is het grootste cadeau dat je voor Moederdag kunt krijgen vaak Rust. Maar ben je zelf ook nog dochter, bedenk dan dat voor oudere moeders je gezelschap vaak het beste cadeau is dat je kunt geven! Plan een bezoekje in aan je moeder en neem iets lekkers of leuks mee voor bij de koffie.

Moederdag 2024

Ben jij van de lange termijn planning? Weet dan dat Moederdag 2024 op zondag 12 valt in 2024. En hier vind je leuke ideeën voor knutselen voor Moederdag!

Moederdag met een hoofdletter!

N.B. Wist je dat je Moederdag met een hoofdletter schrijft? Dat is omdat het een officiële feestdag is. En officiële feestdagen schrijf je met een hoofdletter.

Is Moederdag internationaal?

Ja, Moederdag is internationaal! Dat wil zeggen dat het over de hele wereld wordt gevierd.

Maar het wordt niet overal op dezelfde dag gevierd.

Mijn oudste dochter die in Engeland woont viert het bijvoorbeeld op 19 maart al! Maar de meeste landen vieren het net als wij in Nederland op de tweede zondag van de maand mei.

Leestip

Wat is jouw grootste wens voor Moederdag?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *