De 7 voordelen van internet in een gezin!

De 7 voordelen van internet in een gezin!

De meeste gezinnen zouden niet meer zonder internet en tv kunnen én willen.

Bij ons thuis kijkt iedereen bijvoorbeeld graag series op Netflix dankzij internet. 
En onze gezinsapp wordt gebruikt om afspraken te maken en voor korte mededelingen. Maar ook voor het delen van leuke afbeeldingen en grapjes dankzij de smartphones van de kinderen : )
En dankzij internet kan ik beeldbellen met mijn oudste dochter die in Engeland woont.

1. Internet als bron van informatie

Internet is bovendien een geweldige bron van informatie. Ideaal voor je kind als het een werkstuk moet schrijven voor school. 
Of voor jou, als je niet zeker weet of je kind met of zonder jas naar school kan die dag. Kijk even op buienradar en je weet het!

2. Internet als bron van contact met andere moeders

Daarnaast kun je dankzij internet eenvoudig contact leggen met andere moeders. Zo zijn er diverse forums en blogs speciaal voor ouders
Je kunt daar terecht met vragen, voor de gezelligheid of om ervaringen te delen. Er gaat bovendien niets boven tips van mensen in dezelfde levensfase als jij.

3. Het magister

En wat te denken van het magister op de middelbare school?! Ook hiervoor is internet onmisbaar. In het magister zie je kind wat het huiswerk is en worden cijfers en uitslagen gezet.

4. Laat je kind met een gerust hart tv kijken

Dankzij internet kun je goed controleren welke programma's je kind te zien krijgt. Netflix heeft een geweldig aanbod van kindvriendelijke programma's, en je hoeft als ouder niet bang te zijn dat je kind allerlei reclames of dingen te zien krijgt waarvoor het nog te jong is.

5. Online winkelen

Met kleine kinderen gaan winkelen kan een beproeving zijn. Dankzij internet kun je gewoon vanuit het comfort van je huis kleding, schoenen etc. kopen.
En ben je erg druk? Dan kun je ook de dagelijkse boodschappen online bestellen, en laten bezorgen! Dat scheelt tijd en stress.

6. Help je kind leren

Op internet vind je superleuke, en vaak gratis programma's waarmee kinderen lesstof kunnen oefenen. Ze leren spelenderwijs rekenen en schrijven. Door de speelse aanpak gaan kinderen er graag mee  aan de slag.

7. Thuiswerken dankzij internet

Nog een enorm voordeel van internet voor het gezin is dat het thuiswerken mogelijk maakt. Een vergadering vanuit huis kan bijwonen, scheelt een boel tijd omdat je niet naar je werk hoeft te reizen.


En niet voor niets beginnen steeds meer moeders een bedrijf vanuit huis. Dankzij internet is dat een stuk makkelijker geworden.

Tot slot

Internet opent vele deuren en mogelijkheden. Het kan het leven een stuk makkelijker maken.
Leestip: Blogger mama
Hoe gebruik jij internet en tv in je gezin?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *