5x Leuke verjaardagsgrappen om uit te halen met je kinderen

Wist je dat je ook gastartikelen mag insturen naar De Mamablogs Lijst ? Zo kun je je blog nog beter onder de aandacht brengen!

Dit keer een gastpost van Petra van ikenmama.nl!

5x Leuke verjaardagsgrappen om uit te halen met je kinderen

Door Petra

Je kind kijkt er maanden van tevoren al naar uit en staat op de dag zelf ‘s ochtends om half 6 al enthousiast naast je bed: het is zijn of haar verjaardag! Natuurlijk doe jij als ouder er alles aan om je kind inderdaad een fantastische dag te bezorgen. Gebruik een van deze vijf verjaardagsgrappen om de dag net nog een beetje leuker en anders dan anders te maken!

1. Ballonnen, ballonnen en…

Is je kind de avond voor z’n verjaardag eindelijk met wat buikpijn van de zenuwen voor de grote dag in slaap gevallen? Grijp je kans, een fles helium gas en zoveel mogelijk ballonnen. Blaas deze vol helium en laat ze los in de kamer van je kind. Stel jezelf eens het gezicht van je kind voor wanneer hij of zij de volgende ochtend wakker wordt. Wedden dat de rest van de dag ook niet meer stuk kan?

2. Dit smaakt naar… schuurspons

Duik als goede moeder de keuken in en maak de mooiste chocoladetaart… van schuursponsjes. Stapel een stuk of 8 sponsjes op tot een dik vierkant en smeer ze onder een laag chocoladesaus of smeerkaas. Toefje slagroom erop en voila! Breng de taart enthousiast binnen en kijk naar het beteuterde gezicht van je kind wanneer die de taart aansnijdt. En haal dan natuurlijk vooral snel de échte taart tevoorschijn, want het moet wel leuk blijven 😉

3. Een knallende opening

Tip 1 en 2 kun je ook prima combineren: blaas een paar langwerpige ballonnen op en verstop deze onder een laag dungesneden cake. Slagroom erop en het ziet er geweldig uit. Totdat je kind de taart mag aansnijden en de boel ontploft!


Kleine waarschuwing: na de ontploffing zul je in alle hoeken en gaten stukjes cake en slagroom terugvinden. Misschien handig dus om dit buiten te doen!

4. Voor op school: ingepakte lunch!

Vindt jouw kind cadeautjes krijgen ook zo fantastisch? Verras hem of haar met een bijzondere broodtrommel: verpak alle broodjes, het fruit en het drinken voor in de pauze apart in in mooi cadeaupapier. Vooral jongere kinderen zullen dit een prachtige verrassing vinden. Mooie bijkomstigheid: zo zijn ze ook op school echt nog even jarig.

5. Stop nooit met inpakken!

Klaar met het inpakken van de cadeautjes voor de jarige, maar nog cadeaupapier over? Ga dan lekker verder met de slaapkamer van de jarige job. Hoe groter je dit aanpakt, hoe mooier het wordt. Dus waarom niet gewoon het hele bed inpakken? Je kind vindt dat vast niet erg: het uitpakken van het bed is een mooi excuus om wat later te gaan slapen!


Meer lezen van Petra? Bezoek dan haar blog!

Dit gastblog is geschreven door Petra van ikenmama.nl.

Zie ook Smash Cake en Cakepops!

Wil jij ook een gastartikel schrijven voor De Mamablogs? Stuur ons dan je idee of post!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *