Aargh, luizen! Hoe kom je er vanaf?!


Luizen.

Alleen van het woord krijg ik al de kriebels!

Een nieuwe, innovatieve oplossing voor het luizenprobleem is Novokid! Een nieuwe methode van luizen bestrijden.

Luizen: de grootste vijand van moeders

In mijn lange carrière als moeder waren luizen één van mijn grootste vijanden! Er waren tijden dat ik er echt bijna niet af kon komen. Wat natuurlijk ook niet hielp, was dat ik 5 kinderen had, en zelf lang krullerig haar. Op een gegeven moment had ik zelf ook luizen...

En ik heb niet 1 keer te maken gehad met luizen bij mijn kinderen, maar meerdere keren. Vooral na schoolvakanties, liepen mijn kinderen regelmatig luizen op, op school.

Heeft ze luizen? Dan moet je haar weer mee naar huis nemen!

Het ergste was toen ik 's ochtends met mijn dochter op school kwam, en ik haar meteen weer mee naar huis moest nemen omdat ze luizen had. Achteraf bezien snap ik dat wel.

Door een kind met luizen niet toe te laten op school kun je voorkomen dat de luizenplaag zich verder verspreid. 

Mijn dochter mocht pas weer naar school nadat ik haar behandeld had.

Hoe zit dat dan met school?!

Maar op de toonaangevende site thuisarts.nl adviseren ze als behandelmethode tegen luizen om 14 dagen lang de haren van je kind zorgvuldig te kammen met een luizenkam. Deze methode moet je twee weken volhouden, en dan ben je van de luizen af. Is de theorie.

Ik vraag me alleen wel af hoe deze methode in de praktijk werkt. Om precies te zijn:

Hoe moet dat dan moet met school? Mag een kind dan wel naar school? De luizen zijn immers pas na 14 dagen officieel weg?! Mag een kind dan 14 dagen niet naar school?

Luizen direct behandelen is handiger

Zeker voor ouders die kind en baan combineren is dit niet te doen. Als je naar je werk moet, is een andere methode waarmee je het luizenprobleem direct aanpakt handiger. Want dan kun je je kind behandelen, en vervolgens gewoon naar school brengen.

Novokid: in 10 minuten van de luizen af zonder wassen

Novokid is een nieuwe methode om luizen te behandelen. Novokid belooft dat je in 10 minuten van de luizen af bent!

Hoe werkt Novokid?

Op de site van Novokid leggen ze het als volgt uit:

'Novokid is een nieuwe en innovatieve hoofdluisbehandeling die in 10 minuten hoofdluis verwijdert met behulp van een mengsel dat de luchtwegen van luizen en neten afsluit.

 In de behandelcapsules zitten korrels die 10% rozemarijnolie en 90% natuurlijke azijnzuur bevatten. Dit mengsel wordt droog verdampt met behulp van de bijgeleverde luchtverstuiver en in de kap op het hoofd geblazen. In 10 minuten worden de hoofdluizen en neten gedood.'

In onderstaand filmpje wordt het heel duidelijk uitgelegd

Novokid Tutorial_2019/2020 from Novokid Nederland on Vimeo.

Het Luizenprobleem samenvattend

Luizen zijn enorm vervelend, en soms erg lastig om vanaf te komen. Het officiële advies is om 14 dagen dagelijks te kammen met een luizenkam. Maar deze methode is heel arbeidsintensief, kost veel tijd, en als je kind erg lang of krullerig haar heeft, erg lastig.

Bovendien is er de complicatie dat sommige scholen kinderen weigeren als ze luizen hebben.

Dus allemaal leuk en aardig, dat 14 dagen kammen, maar als je kind anders bijvoorbeeld niet naar school mag wil je misschien toch ook een oplossing die sneller werkt.

Zo'n oplossing is Novokid.

Op mijn blog Review Eerst vind je andere methodes die ik heb gebruikt tegen luizen.

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *