Kinderkamer inrichten

kinderkamer inrichten

De kinderkamer inrichten is belangrijk.

Niet alleen jij, maar ook je kleintje verdienen een leuk en gezellig plekje in huis.

Laat met het inrichten van de kinderkamer je creativiteit de vrije loop.

Hier vind je ideeën en inspiratie voor de wanden van de kinderkamer.

Kinderkamer inrichten: kleur

Kies je ervoor om alle muren een kleur te geven of beperk je het tot één accentmuur. Kies in dat geval voor de wand met de meeste lichtinval. Een donker oppervlak lijkt ‘dichterbij’ dan een licht oppervlak, houd hier rekening mee. Een vrolijke omgeving heeft een positieve invloed op kinderen, kies voor volle kleuren zoals rood, paars, geel, groen en blauw.

kinderkamer inrichten

Neutrale tinten zoals grijs en wit doen het ook goed in de kinderkamer, maar kies dan voor vrolijke aankleding. Speel met de verf om je muur net iets spannender te maken, denk aan kleurvakken, lijnen of sjablonen. Met sjablonen maak je grappige figuren op de muur zoals vlinders of een regenboog.

Magneetverf in de kinderkamer

Een nieuwe trend is het gebruik van magneetverf. Maak (een gedeelte van) de muur magnetisch en laat je kindje deze decoreren met leuke magnetische figuren. De variaties zijn eindeloos, zo krijgt de kinderkamer telkens een nieuwe look.

Tip: combineer de magneetverf met schoolbordverf en laat je kleintje de figuren en foto’s personaliseren met een tekening of tekst.

Zelf geen tijd om aan de slag te gaan? Besteed de klus uit, een schilder kost gemiddeld € 10 per m2.

Kinderkamer inrichten behang

Kies voor leuk kinderbehang om van de kinderkamer een fantasierijke en kleurrijke plek te maken. Er zijn vele mogelijkheden wat betreft kinderbehang. Kies voor behang met een rustig patroon of juist behang met kleurrijke prints van de favoriete stripfiguur van je kind. Om een echte thema-kamer te creëren voeg je naast het behang ook bijbehorende decoratie toe.

Bespaar geld door de decoratie zelf te maken. Hang in een jungle-kamer bijvoorbeeld slingers van verweerde koorden, bekleed het bed met gedroogde takken en verknip oude tapijten in de vorm van dieren. Mocht het grote aanbod van kinderkamer behang niks voor jou zijn, verdiep je dan in de mogelijkheden van fotobehang.

Op deze manier geef je de kinderkamer een persoonlijke tint. Behang is eenvoudig aan te brengen door elke doe-het-zelver. Echter moet de wand wel behangklaar gestuct zijn. Stukadoor prijzen variëren, gemiddeld kost het behangklaar stucen van een wand € 8 tot € 15 per m2.

Bron: http://www.verfenwand.nl/assortiment/behang/voor-de-kinderkamer/eijffinger-tout-petit

Wanddecoratie in de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is niet af zonder decoratie en accessoires. Om het aankleden van de kinderkamer geen dure aangelegenheid te laten worden is het leuk om zelf aan de slag te gaan met de wanddecoratie.  Bijvoorbeeld met leuke washi tape ook te vinden onder de naam masking tape.

Ben je creatief?

Maak dan een paar leuke accessoires en creëer zo je eigen stijl bij het kinderkamer inrichten. Gebruik bijvoorbeeld houten letters of leuke fotolijstjes om de naam van je kind aan de muur te hangen. Kijk eens rond in je huis, hoogstwaarschijnlijk heb je nog spullen die leuk te combineren zijn met kinderspullen. Verf een oude klok of saaie fotolijstjes in een frisse kleur. Of spuit kisten in een vrolijke kleur, bevestig deze tegen de muur en zet hier fotolijstjes of knuffeltjes in. Laat je inspireren door de ontelbare mogelijkheden die er zijn voor een kinderkamer inrichten!

12 Babykamer inrichting tips

Wil jij een babykamer inrichten maar weet je niet goed waar je allemaal aan moet denken? Dan vind je hieronder handige babykamer inrichting tips!

 1. Zet het bedje of wiegje op een veilige plek in de babykamer. Dat betekent: uit de buurt van direct zonlicht, verwarmings- en koelingsapparaten, en uit de buurt van koorden of snoeren van gordijnen of jaloezieën.
 2. Zorg ervoor dat de wieg of ledikant voldoet aan de veiligheidsnormen en dat de matras past en stevig is.
 3. Beveilig meubels zoals commodes en boekenplanken aan de muur om omvallen te voorkomen.
 4. Verwijder zachte voorwerpen zoals dekbedden, kussens en knuffels uit het wiegje om het risico op verstikking te verminderen.
 5. Dek stopcontacten af met veiligheidspluggen en houd snoeren buiten het bereik van de baby.
 6. Zorg voor een goede ventilatie in de babykamer.
 7. Overweeg verduisteringsgordijnen om te helpen bij het reguleren van de lichtinval en het creëren van een rustige slaapomgeving.
 8. Een comfortabele stoel of schommelstoel in de babykamer kan handig zijn voor nachtelijke voedingen en knuffels.
 9. Organiseer de babykamer zodat essentiële benodigdheden zoals luiers, doekjes, kleding en babyvoeding gemakkelijk toegankelijk zijn.
 10. Zorg voor voldoende opbergruimte in de vorm van commodes, planken of lades om spullen georganiseerd te houden.
 11. Zorg voor voldoende verlichting, waaronder een nachtlampje voor nachtelijke voedingen en verschoningen.
 12. Denk aan geluidsabsorberende materialen zoals tapijten of gordijnen om geluidsniveaus te verminderen.

Waar bed plaatsen in kinderkamer?

Wat is de beste plek voor een bed in de kinderkamer? Net bij een babykamer inrichting staat veiligheid voorop als het gaat om de plek van een bed in de kinderkamer. Dus niet bij snoeren en hete radiatoren. Verder hangt het ook af van de leeftijd van je kind. Zelf zou ik er in ieder geval op letten dat het bed in de kinderkamer niet op een tochtige plek staat. Kleine kinderen vinden het vaak fijn als hun bed dichtbij de deur staat, voor als ze 's nachts wakker worden en hun ouders op willen zoeken.

Gemiddeld kunnen kinderen tussen de 8 en 12 ook zelf kiezen waar ze hun bed willen hebben in hun kamer.

Leestips

Bonustips

Denk ook een aan raamtekeningen!

Weet je wat ook prachtig is: Een bosdierenthema in de baby-of kinderkamer. Laat je nu inspireren op het blog van Linda! Ze heeft er namelijk ook prachtige foto's bij.

Geef hieronder jouw babykamer inrichten tips!

Vergelijkbare berichten

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *