Stoel babykamer: welke is geschikt en compact?

stoel babykamer
Een stoel in de babykamer kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld om borstvoeding te geven. Of om je kind een verhaaltje voor te lezen voor het slapengaan.

Of omdat je kind het vertikt om te gaan slapen als je uit de kinderkamer probeert te sluipen.

Maar wat is een geschikte stoel voor de babykamer?

Stoel babykamer

Stoel babykamer compact?

Een goede stoel voor de babykamer wordt sterk beïnvloed door hoe groot je babykamer is. In ons huis in Arnhem hadden wij bijvoorbeeld geen plek voor een stoel in het babykamertje. Daar paste echt alleen de commode in.
Hoe groter de babykamer, hoe groter de stoel in de babykamer kan zijn.

Stoel babykamer comfortabel

Na de grootte is het ultieme criterium voor een stoel in de babykamer toch wel comfort denk ik! Je moet er prettig in kunnen zitten.

Is de stoel geschikt voor borstvoeding geven?

Een ander belangrijk punt kan zijn of je er goed borstvoeding in kunt geven. Ook hier geldt weer: kun je er comfortabel in zitten?

Om borstvoeding te geven is het belangrijk dat je kunt ontspannen.

Daarnaast is het van belang dat er voldoende ruimte is om je baby aan de borst te leggen. De stoel moet breed genoeg zijn, en eventuele armleuningen moeten comfortabel zijn voor jou. Bijvoorbeeld omdat ze je armen ondersteunen tijdens het voeden.

Stoel babykamer Ikea Strandmon

Een hoge leuning kan ook prettig zijn, omdat je dan je hoofd kunt laten rusten. Een veelgeprezen model stoel voor de babykamer is de Ikea Strandmon:
Dit type stoel is populair onder jonge ouders. Hij zit lekker en ondersteunt goed. Het enige nadeel is dat hij vrij groot is. Voor een kleine babykamer is hij daardoor minder geschikt.
Als je niet bij Ikea wilt kopen kun je dit model gebruiken als inspiratie bij je zoektocht naar een goede stoel voor de kinderkamer.

Stoel babykamer: schommelstoel?

Wie kent niet de klassieke schommelstoel?

Schommelstoelen bieden een rustgevende beweging die kan helpen bij het kalmeren van de baby. En soms ook van overprikkelde ouders ; )

Een schommelstoel met een bijpassend voetenbankje kan ook helpen om je benen in een comfortabele positie te houden tijdens het voeden.

Comfortabele schommelstoel

En tegenwoordig zijn schommelstoelen niet persé meer van hout met spijlen als rugleuning. Bij Ikea vind je bijvoorbeeld onderstaande schommelstoel:

Bovenstaande schommelstoel heeft een goede hoge leuning, maar de armleuningen zijn weer relatief laag.
Persoonlijk vind ik een klassieke schommelstoel wel mooier. Zoals deze:

Maar die zit denk ik niet zo fijn.

Samenvattend

De Ikea Strandmon stoel is een uitstekende stoel voor de babykamer als het gaat om zitcomfort. Maar hij zal niet in elke babykamer passen.

Een compacte stoel in de babykamer is dan een goed alternatief.

Leestips

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *