Kinder make up: is dat veilig? En welke is het beste?

Kinder make up


Kinder make-up
.

Ik moet meteen denken aan zo'n klassiek roze doosje met kinder make-up. Mijn dochters waren er dol op, en er zaten altijd lekker veel kleurtjes in. Kijk maar:

Kinder make up

Voor wat je ervoor krijgt is een doosje kinder make up niet duur. Bovenstaand doosje kost bijvoorbeeld maar 10,99 bij bol.com.

Herinneringen aan make-up voor kinderen

Mijn kinderen kledderden hun gezichtjes er altijd uitgebreid mee onder. En als ik moe was, stelde ik mezelf beschikbaar als model. Dan beschilderden ze mijn gezicht met hun kinder make up terwijl ik een beetje doezelde.

Bijkomend voordeel: model zijn voor je kind als visagist, is veel minder link dan model zijn terwijl je kind kappertje speelt....

We hebben nooit huidproblemen gehad met kinder make up en het liet zich doorgaans ook weer goed verwijderen. Met een nat washandje of met een billendoekje.

Maar wat zit er eigenlijk in kinder make up? En kan het kwaad voor de tere kinderhuid? Vragen die ik mij destijds nauwelijks stelde.

Kinder make-up: is het veilig voor kinderen?

Lang leve De Consumentenbond, want zij deden onderzoek naar kinder make up. Het goede nieuws is dat in Europa strenge regels zijn voor ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Dat betekent echter ook dat je kinder makeup beter niet in buitenlandse winkels als AliExpress en Wish kunt kopen!

Zeker voor baby's en kinderen tot 3 jaar is het belangrijk om hierop te letten. Zij zijn namelijk heel gevoelig voor alles wat hun hormoonhuishouding kan beïnvloeden.

Wees alert op deze stoffen

  • petrolatum 
  • propylparabenen 
  • triethanolamine 
  • talc 
  • kleurstof CI 17200 
  • parfum

Bekijk de originele lijst op de site van De Consumentenbond.

Waar vind je veilige kinder make-up?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik was heel slecht in scheikunde. En bij het zien van die lijst met ingrediënten gaat het me duizelen. Ook denk ik dan: 'Wat een gedoe! Moet ik dan telkens uitgebreid ingrediënten van kinder make up gaan lezen?

Dat is zeker een goed idee, maar als je daar geen puf in hebt, zijn er ook een aantal merken die bekend staan om hun veiligheid. Make up van het merk Benecos. Maar helaas hebben zij geen speciale make up voor kinderen.

Deze kinder make up is veilig

No nasties

Het merk no nasties, ontwikkeld door een moeder nadat ze zich rot schrok van de ingrediënten in gewone makeup voor kinderen. Hieronder zie je een setje dat 27,50 kost op oermensjes.nl:

No nasties

Klee kids kinder make up


Onderstaande set kost 29,95 op indisha.nl. Dit merk is trouwens ook te koop op bol.com!

Kinder make up

Namaki kinder make up

Hieronder een kinder makeup setje van 29,95 van het merk Namaki. Het is te koop op bol.com!

Veilige kinder nagellak

Het merk Namaki heeft ook veilige nagellak voor kinderhandjes!

Suncoat girl nagellak

23,95 bij bol.com
suncoat

Veilige kinder makeup van de Hema

De Hema heeft ook veilige kinder make up ; )
Hun make up is namelijk van hout! Ideaal als je eigenlijk helemaal geen voorstander van make up bent, maar je kind het wel leuk vindt om te doen alsof! Kijk maar eens wat een prachtige make-up koffer voor kinderen de Hema aanbiedt:
Kinder make up

En voor slechts 3 euro koop je dit schattige make-up setje voor kinderen:

Hema makeup voor kinderen

Kinder make up van de Action

Kinder make up van de Action is aangenaam goedkoop. Je koopt al een setje voor 3,59. Maar de Action geeft zelf al aan dat deze set alleen geschikt is voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Action make-up

De ingrediënten staan achterop de doos. Het is lastig om te zien of ze op de 'zwarte lijst' van ingrediënten van de Consumentenbond staan, maar ik vermoed dat het niet de beste stoffen zullen zijn.

Kinder makeup versus schmink

Wat is eigenlijk het verschil tussen kinder makeup en schmink? Op de site feestbeest.nl leggen ze het verschil tussen make up en schmink goed uit:

Make-up is meer bedoeld om mooie delen van je gezicht te accentueren, en kleine oneffenheden weg te werken. Schmink daarentegen is gemaakt om dekkend aan te brengen!

Samenvattend: Kinder make  up die veilig is voor je kind

Als je kinder make up wilt kopen voor je kind kun je twee dingen doen:
  1. Zorgvuldig de ingrediënten lezen en controleren.
  2. Een officieel goedgekeurde kinder makeup set kopen.
Dat laatste is wel zo makkelijk en veilig denk ik. Je bent dan wel rond de 30 euro kwijt aan een makeup set voor je kind, maar gemoedsrust is ook wat waard. 

Vuistregel

Kies bij voorkeur voor make-up op basis van water, in plaats van producten op basis van vetten. Makeup op basis van water droogt lekker snel en laat geen vlekken achter. Bovendien krijg je het er makkelijker weer af.
De merken waaruit je kunt kiezen zijn No Nasties, Klee Kids en Namaki.
Lees ook Schminkvoorbeelden en handig stappenplan.

Heeft jouw kind kinder make up? En zo ja welke?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *