Hoe organiseer je een succesvolle babyshower?

babyshower
Babyshowers zijn overgewaaid van Amerika naar Nederland.

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een feestelijke bijeenkomst. speciaal voor de aanstaande moeder. Meestal als verrassing! Een babyshower is een fijn moment om stil te staan bij de zwangerschap, en wat er nog komen gaat. En het is natuurlijk gewoonweg heel gezellig.

Ken jij iemand die zwanger is en die je graag een babyshower wilt geven? Lees dan hier onder hoe je dat aanpakt!

Wat is het beste moment voor een babyshower?

Allereerst is er natuurlijk de vraag: 'Wanneer organiseer je een babyshower?' Het beste moment is als de aanstaande moeder 7 maanden zwanger is. Dan is ze namelijk in de regel nog fit en er is zekerheid over het verloop van de zwangerschap.

De baby-shower tafel als middelpunt

Op een babyshower is de babyshower-tafel het middelpunt. Een baby-shower tafel maak je heel eenvoudig met bijvoorbeeld een eet- of keukentafel. Bedek die met een mooi tafelkleed, bloemen en linten en zet hier de schalen met hapjes op. Je kunt er ook kleine cadeautjes op uitstallen.

Maak een mooie luiertaart en zet die als pronkstuk in het midden van de tafel. De luiers komen als de baby er eenmaal is goed van pas.

Baby-shower hapjes

Als het om baby-shower hapjes gaat let je er natuurlijk op dat de aanstaande moeder ook kan meegenieten van de lekkernijen. Dus alchoholvrije champagne, en geen gerechten met rauw scharrelei of rauwe kaas.

Enkele ideeën voor babyshower hapjes en drankjes zijn: mini-fruitcakes, cupcakes met roze of blauwe glazuur, babyshower fruit bowl, mini-sandwiches, scrambled egg, hartige en zoete bladerdeeghapjes. Zie ook Cake bakken en Cakepops.

Hier onder een recept voor een heerlijke fruit bowl:

fruit bowl

Voor meer ideeën voor lekkere hapjes klik hier.

Cadeau ideeën voor een babyshower

Hier onder een lijst met leuke cadeau ideeën voor de aanstaande moeder:

  • Babyspulletjes: flesjes, slofjes, slabbetjes, knuffels, dekentjes. Om het persoonlijk te maken, kun je deze later laten bedrukken met de naam van de baby.
  • Cadeaubonnen: waardebonnen lijken misschien saai, maar worden wel op prijs gesteld. Naast waardebonnen voor babywinkels kun je ook denken aan waardebonnen van grote warenhuizen of een fotograaf.
  • Voor de moeder: een dagje wellness, bodylotions, tegoedbon voor oppas, pedicure of massage. Een verwennerij voor de moeder zal zeker in de smaak vallen.
  • Bij de Duitse DM drogist vind je ook allerlei leuke baby dingen!
  • Een mooie luiertas is onmisbaar voor elke moeder. In de luiertas gaat alles wat je onderweg nodig hebt: luiers, flesje, extra babykleertjes, crèmes, potjes babyvoeding, enz.  Zie ook hydrofiel luiers Zeeman!
  • Boekjes met tips voor aanstaande moeders, babyboekjes of voorleesboekjes.
  • Babykleertjes: rompertjes, sokjes, mutsjes, broekjes, rokjes, shirtjes. Als je ze op de groei koopt, houd je natuurlijk rekening met de seizoenen. N.B. jurkjes in maat 70 zijn vaak niet zo handig. Veel baby's hebben namelijk die maat als ze leren kruipen. En zo'n jurkje kruipt niet makkelijk. Zie ook Wat is een rompertje?

Met deze tips wordt jouw babyshower zeker een succes. Wil je nog meer inspiratie en tips? Surf dan naar de website van Westwing. Zij bieden een Perfect Hostess guide aan. Die helpt je om de perfecte gastvrouw te worden!

Lees ook mijn posts over een kraammand maken en over kraamcadeautjes en geboortebord tuin.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *